בסוף השבוע נרשם קורבן הרצח ה־70 במגזר הערבי מתחילת השנה. נתון זה משקף מציאות עגומה שכמוה לא ידעה מדינת ישראל מיום הקמתה. בהתאם, תחושת הביטחון האישי במדינת ישראל הידרדרה לשפל שלא ניתן להשלים איתו. מרבית אזרחי ישראל בוודאי שואלים את עצמם: איך מדינת ישראל שנחשבת למעצמה צבאית ולמי שפועלת מול המאמץ האיראני לבסס טרור נגד ישראל על אדמת סוריה, לא מסוגלת לבלום פשיעה על רקע פלילי?

"אין לנו מה לעשות": במגזר הערבי חשים חסרי אונים למול גל האלימות

נמאס לשמוע סיפורים ותירוצים. בלי להיכנס כאן לפוליטיקה ולעובדה שהשר לביטחון לאומי הוא חסר ידע וניסיון אלמנטרי לנהל גוף כמו משטרת ישראל, ניתן לומר שמדובר במצב חירום לאומי, ועל כן יש להכריז על תחילת מאבק גלוי וסמוי בטרור העבריינות על כל זרועותיו וגווניו. לשם כך יש להקים מטה מרכזי למלחמה בעבריינות, שעל פי החלטתו, שיקוליו ודרישותיו יגויסו למשימה פלוגות מג”ב, שיזכו לתמיכה וסיוע של כוח שב”כ מיוחד שיגויס אד הוק למשימה. לאלה יצורף כוח מובחר וגדול של משטרת ישראל שיפעל תחת פיקוד המטה למלחמה בעבריינות.

משימה זו תתבצע בשלבים על מנת למקד את פעולת הכוחות ולהשגת מקסימום יעילות. ההחלטה היכן ומתי לפעול תתקבל על פי מודיעין שיהיה בידי מטה המאבק. כך למשל, המטה יוכל להחליט שהשלב הראשון של המאבק הזה יתרחש ביישובי המשולש המרכזיים. אז יגיע הכוח בפיקוד המטה למלחמה בעבריינות לאותם יישובים, וכוחות מיוחדים יבצעו סריקות בבתיהם של חשודים, כולל מעצר חשודים על פי מודיעין קיים. פעולה כזו עשויה לחשוף הרבה אמל”ח, רכוש גנוב ופעילות עבריינית ענפה. כמו כן, היא תמנע עבריינות עתידית, ובעיקר תייצר הרתעה.

בהמשך יוכל מטה הפעולה להעביר את המשך המאבק לאזור אחר, כמו למשל למגזר הבדואי בדרום, ליישובים הערביים בגליל וכך הלאה.
השלב השני של המאבק יהיה לחייב בחוק כל יישוב ערבי, מעל גודל אוכלוסייה מסוים, להקים משמר אזרחי, שתפקידו יהיה לפעול תחת פיקוד המשטרה באזור, לבצע סיורים, לדווח על פעילות עבריינית, לפעול נגד נהגים עבריינים וכו’.

לצד כל אלה, יש להגדיל את ההשקעה הכלכלית בענפי הספורט במגזר הערבי, מה שיגביר במידה ניכרת את פעילות הספורט בקרב הצעירים במגזר הערבי. כפי שכבר הוכח בכל העולם, פעילות ספורט בקרב הדור הצעיר מנתבת רבים מאוד מהם לעסוק בספורט במקום בעבריינות ופשע. זו הדרך המעשית לפעול בשעות אלה בטרם נשמע חלילה על הנרצח הבא.