ספק רב אם במסדרונות השלטון בטהראן נרשמה "אנחת רווחה", עם פרסומן של תוצאות הבחירות לנשיאות ארה"ב. איראן זוכרת היטב כיצד בקדנציה הראשונה של הנשיא טראמפ הוא הורה לחסל את מפקד כוח קדס קאסם סלימאני, וכן הנחה את ממשלו לצאת מהסכם הגרעין בין איראן והמעצמות. ההיסטוריה שיש לאיראן עם טראמפ בוודאי מעלה את החשש בטהראן כי בקדנציה השניה שלו כנשיא, הוא עלול להוביל להתנגשות ישירה בין איראן וארצות הברית, בעיקר על רקע הצהרותיו והצהרות מקורביו שהוא מעוניין להגביר את הלחץ הכלכלי על טהראן.

איראן עדיין איננה יודעת  איזה טראמפ היא תקבל. טראמפ שרוצה להגביר את הלחץ עליה או טראמפ שרוצה לנהל עם בכיריה מו"מ ישיר (בדומה לרצונו לפגוש את שר החוץ לשעבר ט'ריף ב-2019 בבית הלבן). כך או כך, כדי למנוע מצב שבו מערכת היחסים בין המדינות תחל "ברגל שמאל", ממהרת טהראן לפרק מוקשים פוטנציאלים שעלולים להפריע למערכת היחסים בין המדינות. כך, ההנהגה האיראנית הכחישה כל מעורבות בנסיון לחסל את טראמפ, על רקע מעצר של אזרח אפגני אשר נטען על-ידי ה-FBI כמי שנשלח על-ידי טהראן לחסל את טראמפ לפני הבחירות בארה"ב. בנוסף, איראן ממשיכה לחזק את תדמיתה החיובית אל מול בעלות בריתה של ארה"ב באיזור ולראיה ביקורו הנדיר את הרמטכ"ל הסעודי בטהראן, והיא אף ממשיכה לקרוא להפסקת אש בלבנון ובעזה לאור ההבנה שמדובר באחד מהיעדים המרכזיים של ממשל טראמפ בחודשיו הראשונים. 

בהקשר הגרעיני, נראה כי ההנהגה באיראן מבינה שטראמפ יבקש לבחון את האופציה של הסכם גרעין חדש, יעד אשר תואם את הרצון של נשיא איראן לקדם הסדר בסוגית הגרעין שיוכל להוביל להסרת הסנקציות אשר "חונקות" את כלכלתה של טהראן. "כהכנה" למו"מ ולאור הרצון להתכתב עם הצהרותיו של טראמפ אשר הדגיש את הצורך למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני, בכירי המשטר ובראשם שר החוץ עראקש'י שבים ומזכירים בהצהרותיהם האחרונות כי איראן מעולם לא ביקשה לייצר נשק גרעיני ומדובר בתוכנית "לצרכי שלום". 

בהקשר הישראלי לא ברור כרגע מה הסטטוס של התגובה האיראנית כנקמה על התקיפה הישראלית באיראן, אבל מדווחים שונים עולה כי טהראן שוקלת לדחות את תגובתה לאור רצונה להמנע מתגובה חריפה מידי של ממשל טראמפ בימיו הראשונים בתפקיד. כך או כך, ברור כי טהראן מנסה לחזק את תדמיתה "החיובית" בעיני הממשל החדש, ולאפשר לו, עם כניסתו לתפקיד להבחן במעשים ולא במילים בהקשר האיראני. טהראן בוודאי מעודדת מהצהרותיו של הנשיא הנבחר ומקורביו כדוגמת בריאן הוק, שארה"ב לא מכוונת לשינוי משטר באיראן אלא רק מבקשת לוודא שלאיראן לא יהיה כאמור נשק גרעיני. 

זאת ועוד, על רקע מערכת היחסים הקרובה בין מוסקבה לטהראן, ספק אם באיראן יזילו דמעה אם המערכה באוקראינה תסתיים "בנצחון" רוסי בלחץ ממשל טראמפ, מה גם שלפי הדיווחים השונים טראמפ מתכנן להשיג את הכוחות האמריקנים מסוריה, צעד שבוודאי ישרת היטב את האינטרסים האיראנים בזירה זו. ככלל, לבחירתו של טראמפ ולאופן שבה הוא יישם את מדיניות החוץ שלו באופן רחב, אפשר ויכולות להיות השלכות משמעותיות גם לאיראן גם אם לא מדובר בהחלטות הקשורות באופן ישיר למזה"ת, לדוגמא מידת הקרבה שלו ל-E3, חיזוק יחסיו עם מוסקבה ועוד. 

לסיכום, למרות החשש הברור בטהראן מבחירתו של טראמפ, נדמה כי המשטר מנסה "לנקות שולחן", באופן שיאפשר לבחון את האפשרות לקידום שיח בסוגית הגרעין אל מול הממשל האמריקני החדש. למרות שלכאורה בחירתו של טראמפ מגדילה את פוטנציאל ההסלמה בין המדינות, ההצהרות היחסית "מתונות" של טראמפ לאיראן ורצונו בעסקת גרעין, בהלימה לרצון של המשטר האיראני, יכולים בצורה לא צפויה דווקא להוביל להתקרבות בין המדינות, אשר תוביל לכל הפחות למהלך הסדרי משמעותי בסוגית הגרעין. עובדה זו והגישה הבדלנית של טראמפ אשר תוביל בהכרח לשינוי סדר הכוחות של ארה"ב באיזור ולחוסר תיאבונה להתערב בסכסוכים מעבר לים, יכולים, פרדוקסלית, להפוך את הקדנציה השניה של טראמפ לכזו שתשרת את האינטרסים האיראנים. הגם שכך, העובדה שטראמפ איננו צפוי, ומשקעי העבר בינו לבין המשטר האיראני (שאף, לפי החשד, ניסה לחסלו) יכולים גם הם דווקא להוביל לעימות בין המדינות. כך או כך, ברור ש"משעמם" לא יהיה ביחסי טראמפ עם המשטר בטהראן.