3,000 צווי גיוס נשלחו בקיץ לתיבות הדואר של בתי צעירים חרדים, בהוראת היועצת המשפטית לממשלה. כמה חיילים הביאו אלפי הבולים הללו? עשרות בודדות.
לאחר שראו כי לא טוב, הוחלט לשגר הפעם, שוב בהוראת היועמ"שית ובביצוע שר הביטחון החדש ישראל כ"ץ, לא פחות מ־7,000 צווים. אלא שהפעם לא רק לבתי מי שנתפסו כי קיבלו תלוש משכורת, אלא גם לבתי מי ש"תורתם אומנותם". מחיאות הכפיים לכ"ץ על האומץ מעידות כי יש מי שמקווה שהפעם יניבו הצווים מספר משמעותי יותר של מתגייסים חרדים. האומנם?
אשרבב נימה אישית: בצאתי מבית החולים עם כל אחד מילדיי, הסתערתי על המטרה - לבנות אותם לחיי תורה עתידיים. להפוך אותם לעוסקים בתורה. הייתי נוטלת אותם בעגלת התינוקות לביתו של סבי, הרב שלום גלאי זצ"ל, תלמידו של החפץ חיים בישיבה בראדין, ומציבה את העגלה ליד השולחן הקטן, שם ישב ולמד עד השעות הקטנות של הלילה. שיספגו.
אם חלומה של אם ישראלית שבנה יהפוך לרופא או לרמטכ"ל, חלומי היה שבניי יהפכו ללומדי תורה. הם והגמרא, בלי תואר, ללא ג'וב. אז נכון, חלומות לא תמיד מתגשמים. אמהות חרדיות רבות חלמו את אותו חלום, אך לעיתים הבן גדל ולא מוצא את עצמו קשור לעולם הישיבות. אבל האם צה"ל יכול לספק לו פלטפורמה שתשמר את אורח חייו שומר המצוות? זו שאלה שמלווה אותי ואת הציבור החרדי כבר עשרות שנים. עד 7 באוקטובר הייתה התשובה ברורה: לא, עם סימן קריאה.
בדוח האלוף אליעזר שקדי מצאתי הודאה שהצבא "הוליך שולל" פעם אחר פעם את גדולי ישראל, הבטיח הבטחות, לא עמד בהן "והפר את האמון", כלשונו. לאחרונה יש רושם שהצבא כן מנסה ליצור מסגרת מתאימה. נקווה שזה לא מאוחר מדי.
אם אכן הנחת היסוד שלכם היא שבלומדי תורה, אלו ש"תורתם אומנותם" באמת, אסור לגעת; שבמדינת היהודים יש מקום ללומדי תורה, לצד קבוצה שתשרת במסגרת שתשמור על אורח חיי שומרי המצוות - ייתכן שהפתרון באופק. רק חוק גיוס שישלב בין פתרון צבאי אמיתי לחרדים, ללא ניסיון לבצע "כור היתוך", לבין הכרה בלומדי התורה - יכול לפתור את הפלונטר ולהסיר את תפוח האדמה הלוהט משולחנן של ממשלות ישראל לדורותיהן.
הכותבת היא פרשנית פוליטית באתר "חרדים 10"