דונלד טראמפ, נשיא ארה"ב המיועד, הציג אמש (שני) במסיבת עיתונאים במתחם מאר-א-לאגו שבפלורידה את חזונו להחזרת ארה"ב למעמדה כמעצמה כלכלית מובילה. במוקד הנאום: רפורמה רגולטורית מקיפה והבטחה לצמיחה כלכלית מחודשת. "אמריקה תהיה עשירה יותר, בטוחה יותר וחזקה יותר", הצהיר טראמפ בפני העיתונאים.
במסגרת התוכנית הכלכלית שהציג, התחייב הרפובליקני לבטל עשר תקנות ישנות על כל תקנה חדשה שתיכנס לתוקף. "הרגולציה המכבידה חונקת את הכלכלה האמריקנית", אמר טראמפ, "אנחנו נשחרר את הכבלים ונאפשר לעסקים לצמוח". טראמפ הדגיש את חשיבות ההשקעה בטכנולוגיה, וציין במיוחד את השקעתה המתוכננת של חברת סופטבאנק היפנית בתחומי הבינה המלאכותית והטכנולוגיות המתקדמות. "זו הצבעת אמון משמעותית בעתיד הטכנולוגי של אמריקה", אמר.
בהתייחסו למדיניות ההגירה, מתח טראמפ ביקורת חריפה על ממשל ביידן בגין מכירת חומרי גלם שיועדו לבניית חומת הגבול. "זו בגידה באינטרסים של העם האמריקני", טען. בנושאי חוץ, התייחס טראמפ למלחמה באוקראינה ולמשבר בעזה, והבטיח גישה תקיפה יותר בזירה הבינלאומית. בסוגיית החיסונים, הביע טראמפ התנגדות לחיסוני חובה בבתי ספר, תוך שהוא מבדיל בין חיסונים שונים. "אני תומך בחיסון נגד פוליו", הדגיש, "אבל מתנגד לכפיית חיסונים באופן גורף".
מומחים מעריכים כי הופעתו הממושכת של טראמפ מול התקשורת נועדה להבליט את ההבדל בינו לבין הנשיא ביידן וסגניתו האריס, הנמנעים לרוב ממסיבות עיתונאים ארוכות. עם זאת, תגובות לנאומו היו מעורבות: בעוד תומכיו שיבחו את הגישה העסקית והישירה, מבקריו טענו כי מדיניותו המוצעת עלולה לפגוע בהגנת הסביבה ובבטיחות הציבור.
נאומו של טראמפ משקף את הקיטוב העמוק בחברה האמריקנית: תומכיו רואים בו מנהיג המסוגל להחזיר את אמריקה לימי זוהרה, בעוד מתנגדיו מאשימים אותו בהפצת מידע מטעה ובגישה פשטנית מדי למורכבויות הפוליטיות והכלכליות.