בחודשים האחרונים אנחנו עדים ליחסים מיוחדים בין יהודים לערבים בארצנו.

עשרות, אם לא מאות, רופאים ערבים מטפלים באלפי פצועי צה"ל לילה ויום ללא הפסקה ובלי מנוחה. מצילים חיים בלי חשבונאות לאומית. ממש דוגמה ומופת לחיים משותפים. גם מאות אחיות, פרמדיקים ואנשי כוח עזר ערבים סעדו פצועים וגם סייעו למשפחותיהם.

במוסדות השיקום ניתן לראות פיזיותרפיסטים ערבים מטפלים בחיילים פצועים ומעמידים אותם מחדש על הרגליים. הכל מתוך רצון טוב והבנה כי כולנו חיים כאן, ורק יחד נצליח.

ראשי עיריות ומועצות יהודים טיפלו בתושבים ערבים שסבלו מהתקפות טילים באותה המסירות שבה טיפלו בתושבים היהודים שתחת אחריותם.

צוות זק''א בכפר עזה לאחר הטבח (צילום: חיים גולדברג פלאש 90)
צוות זק''א בכפר עזה לאחר הטבח (צילום: חיים גולדברג פלאש 90)

גם אנשי זק"א, יהודים דתיים, שעסקו במלאכת הקודש הקשה לעיכול של זיהוי הנרצחים, הקדישו אותה תשומת לב ורחשו אותה מידת כבוד לנרצח יהודי ולנרצח ערבי.

אירועי שיתוף הפעולה היהודי־ערבי במלחמת חרבות ברזל הוכיחו כי ניתן ואפשר לחיות יחד ולפעול יחד.

המקום בחברה הישראלית שנשאר נגוע בשנאה יהודית־ערבית הוא השדה הפוליטי והמפלגתי. כאן נראה שהמאמץ לקושש עוד קול בקלפי מביא לעוד הסתה, לעוד הרעלת בארות ולעוד הפצת שנאה.

במערכת המפלגתית התהדרו מפלגות יהודיות ב"ערבי מחמד" נטול השפעה אמיתית (מלבד המקרה של ראלב מג'אדלה, שמונה לשר בממשלת העבודה) ואילו במפלגות הערביות יש לפעמים "יהודי מחמד", לא תמיד נחמד, כמו עופר כסיף שהשפעתו האמיתית שולית.

נראה שהעבודה המשותפת של היהודים והערבים בישראל, שבאה לידי ביטוי בהתגייסות הגדולה ובפריצת הגבולות האתניים והלאומיים, חייבת להוביל להקמת מפלגה יהודית־ערבית שתיבנה על בסיס פריטטי ותחרות על דגלה את השוויון.

מפלגה כזו, שתצא מנקודת הנחה כי כל בני האדם, יהודים וערבים כאחד, שווים, תפיל את מחסומי הפחד. היא תהווה גשר חשוב בחברה הישראלית ותילחם בשנאה, לתועלת כל אזרחי ישראל.

אם זה עובד נפלא בבריאות ובכדורגל (כן, יש הרבה שחקנים ערבים מצוינים בנבחרת ישראל), זה יעבוד גם בפוליטיקה. אין מדובר בחלום, אלא במציאות שיש לפעול למימושה, כדי שיהיה ברור לכל אזרחי ישראל, הפעם באמת, שרק יחד ננצח. 

הכותב הוא יועץ לטקטיקה פוליטית