שערו בנפשכם שישראל תודיע, בלי דיון מקדים, שהיא מפסיקה להכיר בקנברה כבירת אוסטרליה ומעדיפה את סידני על פניה. זה יהיה הזוי. לא פחות הזויה הודעתה של אוסטרליה, גם בלי דיון מקדים איתנו, שהיא לא מכירה בירושלים המערבית כבירת ישראל. האגף הרדיקלי במפלגת הלייבור הצליח לכופף את הממשלה האוסטרלית, שחזרה בה מהחלטה קודמת. ראש ממשלת אוסטרליה הודה שהם יכלו להתנהל אחרת ולא בחופזה.
במעשיה פגעה ממשלת הלייבור הנוכחית בכמה דברים. ראשית, בריבונותה של ישראל ובזכותה, ככל מדינה אחרת, לקבוע את בירתה. לפני כמה עשורים החליטה ברזיל שברזיליה תהיה הבירה במקום סאו פאולו.
דרום אפריקה החליטה שתהיה לה יותר מבירה אחת, והממשלה עוברת כתובת כל חצי שנה. היא אף החליטה שתהיה לה בירה מיוחדת - הבירה המשפטית. הדיפלומטים שעוברים הכשרה למדינות אלה מתאימים את עצמם למצב - הן בעניין הגשת כתבי אמנתם בעיר הבירה והן בעריכתם בה פגישות רשמיות. מה יעשה השגריר האוסטרלי הבא אצלנו? האם ישלח את כתב אמנתו בדואר או יבוא למשכן הנשיא, סמלה הריבוני של ישראל?
שנית, הממשלה האוסטרלית הנוכחית יצרה תקדים מסוכן. היא בעצם אומרת שאין רצף בין הממשלות, ואפשר לשנות כל החלטה. זה הופך את ההחלטות, קטנות כגדולות, לשבריריות עד כדי לא רלוונטיות. באופן פרדוקסלי, לתקדים הזה יש פן חיובי כי ממשלה אחרת שתקום באוסטרליה תוכל שוב לחזור להחלטה הקודמת ולהכיר בירושלים כבירת ישראל. אבל הפגם שיצרה מפלגת הלייבור נשאר על כנו.
שלישית, אוסטרליה, מדינה שבעברה פגעה באבוריג’ינים, צריכה לגלות רגישות מיוחדת לפני שהיא פוגעת בבירתה ההיסטורית של ישראל. מוצדק יהיה אם ישראל לא תזמין את הדיפלומטים האוסטרלים לבירתה כשאר הדיפלומטים. הם יוכלו להתעדכן אצל הקולגות שלהם עד שממשלתם תאפשר להם לבוא לירושלים מחדש.
רביעית, היחסים בינינו ובין אוסטרליה עתיקי יומין, וסיועה של אוסטרליה לארץ הקודש לא יסולא בפז. ייתכן שהלייבור של היום לא מכירה קשר מיוחד זה. בשעה שאוסטרליה מתנתקת מירושלים, ממשלת בריטניה שוקלת את העברת שגרירותה לירושלים. לאיזה אבסורד הלייבור הכניסה את עצמה עם החלטה אומללה זו. אם באבסורדים עסקינן, בואו נבטל את ההכרה בבירה קנברה עד שאוסטרליה תחזיר את הכרתה. האמת, סידני יפה יותר.