ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת "טוב לדעת" בתוכניתה ב-103FM כדי להסביר אחת ולתמיד מה הם סוכרים כוהליים. האם הם מתאימים כשיש סוכרת? מה הם החומרים האלו שנמצאים במסטיקים שלנו, בשוקולד ללא סוכר, גלידה ללא סוכר ובמוצרי דיאט אחרים? האם אלה ממתיקים מלאכותיים? האם יש להם קלוריות? האם הם מזיקים לבריאות?.
תחקיר על ג'ימי פאלון: "אלכוהול, השפלות וסביבה רעילה"
כתב רכילות איים עליי": אסי עזר חושף כיצד יצא מהארון
"ממתיקים כוהליים כמו מלטיטול, סורביטול, מניטול, קסיליטול, הם בעצם סוכר בצורה כימית של אלכוהול. גם השם שלהם נגמר ב'אול', כמו אלכוהול. כל הסוכרים הכוהליים נמצאים בטבע ואינם נחשבים לממתיקים 'מלאכותיים'. רובם לא ממש נספגים מן המעיים אל הגוף, וגם החלק שנספג בדרך כלל מכיל פחות קלוריות מסוכר, לכן הם מתאימים אם רוצים להפחית סוכר. נתון חשוב נוסף: הם מתאימים בזמן סוכרת כי הם לא מקפיצים את רמות הסוכר בדם ולכן גם לא את רמות האינסולין בדם", אמרה רוזמן.
לדבריה, "חלק מהסוכרים (כולל סוכרים כוהליים כאלו) שלא נספגים מן המעיים נוטים למשוך אליהם נוזלים, מה שקרוי 'ערך אוסמוטי', וזה עלול לגרום לשלשולים. למשל סורביטול: צריכת כמות גדולה של מסטיקים שמכילים סורביטול עלולה לגרום לשלשולים".
"מחקר אחד שבוצע לאחרונה גילה שלאנשים שמשתמשים בממתיקים שכוללים אריתריטול כחלק מן המרכיבים או לבדו - יש בדם רמה גבוהה פי 1,000 ממצב רגיל וזאת כי לגוף לוקח המון זמן להפריש אותו החוצה. בזמן שחומר זה נמצא בדם, על פי המחקר, הוא גורם ליצירה מוגברת של קרישי דם ולכן מגדיל בצורה מובהקת את הסיכון להתקפי לב", ציינה ד"ר רוזמן. "אחד מהממתיקים שנקרא מניטול, התגלה במחקרים שבוצעו בישראל כבעל יכולת להפחית אלצהיימר ופרקינסון. לפי מחקר שבוצע באוניברסיטת תל אביב הוא מסוגל לפרק את הצברים החלבוניים (פלאק) שנוצרים במוח עם השנים והם אלו שגורמים לירידה בתפקוד המוחי".
האמור בכתבה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד