אני רוצה להרחיב בתוכנית את התשובה לשאלה מעולה שהגיעה אתמול לפייסבוק שלי. אורלי המאזינה מכינה לה לפעמים שייק ענק ואין לה מקום בבטן לסיים אותו. היא משאירה אותו במקרר ושואלת האם למחרת יש לו ערך תזונתי.
אז, צריך לזכור שבפירות יש הרבה דברים חשובים – ויטמין סי, ויטמין A, סיבים תזונתיים חשובים, וגם הרבה מינרלים כמו אשלגן שדרוש ללחץ הדם, ברזל סידן בכמות יפה, מגנזיום שדרוש לפעילות השרירים שלנו...
באופוזיציה יודעים? לפיד: "לא אהפוך את הגיוס לכלי להפלת הממשלה"
בעקבות הלחץ של ביידן: תקודם מכירת 50 מטוסי F-15 ונשק נוסף לישראל
מבין כל אלו הרגיש ביותר לחמצון הוא ויטמין C, שמתפרק כבר בזמן הכנת השייק, והכמות שלו הולכת ויורדת ככל שעובר הזמן מאז הכנת השייק.
אם תשתו את השייק למחרת סביר להניח שלא יהיה בו ויטמין C.
לעומת זאת למינרלים כמו אשלגן ומגנזיום לא קורה כלום לא בזמן ההכנה והטחינה של הפירות וגם לא אחרי ששומרים את השייק. גם ויטמין A פחות נהרס ונשמר במידה יפה.
לסיכום - החיסרון היחיד לעומת פרי טרי בשלמותו או לעומת שייק שזה הרגע נטחן הוא בעיקר בכמות של ויטמין C.