האם ופלים ללא סוכר עדיפים בזמן סוכרת? התשובה החד משמעית היא: לא! האם ופלים אלו מתאימים לדיאטה? גם לא! על פי מחקרים שבוצעו לאחרונה, קמח לבן, וגם שומן טראנס – מזיקים וגורמים לעמידות לאינסולין ודלקות בכלי הדם, ממש באותה מידה כמו סוכר לבן.
שימו לב לשלוש עובדות פשוטות:
1. ופלים ללא סוכר אמנם לא מכילים סוכר אבל הם מכילים קמח לבן שאינו מתאים בסוכרת ומקפיץ את רמות הסוכר בדם.
2. ופלים ללא סוכר מכילים שומנים לא איכותיים שמגדילים דלקתיות בגוף ומחמירים סיכון למחלות כלי דם, מחלות לב וגם סוכרת.
3. ופלים ללא סוכר מכילים מספר קלוריות דומה מאוד לוופלים רגילים. אין הבדל משמעותי בעיקר כשמתסכלים פר יחידה אחת.
"המלחמה לא תיפסק לעולם": אמה של לירי אלבג במסר לחברי הממשלה
לקראת עשרות אלפי הרוגים במלחמה בצפון? השר חשף את תרחיש האימים
אז מה עושים? מה כן מתאים?
מתוקים שמתאימים קצת יותר לסוכרת, למי שבכל זאת חייב מתוק, הם כאלו שמכילים דגנים מלאים בלבד (כמו קמח מלא או שיבולת שועל), עם שומנים איכותיים בלבד וממתיקים מהסוג שאינו מזיק לגוף כמו מלטיטול, סוכרלוז וסטיביה.
בדיאטה – בלי קשר לסוכרת, אין בעיה לשלב גם ופלים רגילים אם זה מה שבוחרים כנשנוש ביניים, כן כאלו עם סוכר. אבל יש כמובן עוד המון נשנושים מתוקים יותר טעימים ועם ערך בריאותי גבוה כמו עוגיות שיבולת שועל, שוקולד מריר ללא סוכר, פירות/תמרים עם אגוזים... לדעתי חבל לבזבז קלוריות על ופלים שרק מזיקים לבריאות ולא תורמים לנו כלום – אם יש אפשרויות טובות יותר.