טוב לדעת – מה עדיף לשתות אחרי האוכל – תה ירוק או קפה? אז התשובה היא אף אחד מהם. שניהם מכילים חומרים (כמו חומצה פיטית) שקצת מפחיתים את ספיגת הברזל בארוחה, ולכן כדאי לחכות איתם לשעות אחה"צ או כשעתיים אחרי הארוחה. 

כן, גם עם הקפה, גם עם התה הירוק. אז בעיקר אם סובלים מאנמיה או רמות נמוכות של ברזל /המוגלובין/טרנספרין/פריטין בדם, רצוי לדחות קצת את שתיית הקפה או התה הירוק.

תה ירוק (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')
תה ירוק (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')

ישנם מעט מחקרים לפיהם תה ירוק אחרי הארוחה מפרק שומן. ובכן – כדי לפרק שומן עדיף לעשות דיאטה, אין פתרונות קסם. ירידה במשקל מתרחשת אם אוכלים פחות קלוריות ממה ששורפים ולא אם ממשיכים להתנהג כרגיל ורק מוסיפים תה כלשהו אחרי הארוחה.

אם תישארו בתזונה בה אתם נמצאים והשינוי היחיד שתעשו זה תה יחיד אחרי האוכל, זה לא יעזור וגם אם אתם עוברים לדיאטה נכונה עם הרבה ירקות אז כנראה שתה אחרי האוכל מיותר וגם יש לו חיסרון מבחינת הברזל.

אם חייבים שתיה חמה אחרי הארוחה, יש עדיפות לחליטות צמחים כמו תה קינמון למשל, שאפילו יכול לסייע מעט בעיכוב ספיגת הסוכר.

האזינו: