אם גם לכם קורה שאתם בולעים את הביס במקום ללעוס, מתוך הרגל או כי סתם ממהרים, כדאי לכם לדעת את הנזקים שזה עלול לגרום.

אחד מהדברים הכי הכי חשובים בהרגלי אכילה נכונים הוא – לשבת ליד השולחן (לא לאכול בעמידה או תוך כדי דברים אחרים), להשקיע את הזמן הראוי לאכילה, וכמובן ללעוס היטב היטב כל ביס לפני שבולעים.

אכילה בלי לעיסה לא תעשה לכם טוב בקיבה (צילום: אינג'אימג')
אכילה בלי לעיסה לא תעשה לכם טוב בקיבה (צילום: אינג'אימג')

הנה מה שקורה אם לא לועסים מספיק:

- השיניים צריכות לטחון את החתיכות הקשות של האוכל, בעיקר של ירקות קשים.

- ברגע שלא לועסים, מגיעות חתיכות שלמות וקשיחות לקיבה.

- הקיבה מנסה ללוש וללוש את החתיכות האלו המון זמן, בדרך כלל ללא הצלחה, ואז החתיכות האלו ממשיכות למעיים.

למה זה גורם?

- מקשה על הקיבה, מה שלא מתאים אם יש קיבה רגישה/הילקובקטר/חומציות.

- הגוף לא יכול לספוג מחתיכות האלו את הויטמינים החשובים.

- חיידקי מעיים מסוימים יכולים לחגוג על האוכל ה"לא מעוכל", לתסוס ולגרום לגזים ונפיחות.

הקדישו זמן לאכילה, אל תעשו זאת ''תוך כדי'' (צילום: אינג'אימג')
הקדישו זמן לאכילה, אל תעשו זאת ''תוך כדי'' (צילום: אינג'אימג')

על פי מחקרים – לעיסה יסודית מפחיתה סיכון להשמנה. לעיסה איטית מאריכה את זמן הארוחה ותוך כדי כך מתחיל להיספג חלק מן האוכל. רמות הסוכר בדם עולות, המוח מרגיש זאת ומאותת על שובע. במילים אחרות – ארוחה שבולעים בלי ללעוס תוך ארבע דקות, תשביע הרבה פחות מאשר אותה ארוחה בדיוק אם נאכל אותה נניח ב-20 דקות. 

תחשבו על זה – הרבה פעמים במסעדה, עד שמביאים לנו את המנה השנייה – המנה הראשונה כבר התעכלה ונספגה ואנחנו כבר ממש ממש שבעים.

האזינו: