אחת המאזינות של תוכנית הרדיו של ד"ר מאיה רוזמן ב-103FM, שאלה: "בזמנו אמרת שאם רוצים להימנע מבטן נפוחה אז לא לאכול ירקות, האם זה כך גם לגבי פירות?".

ד"ר רוזמן השיבה: "פירות פחות גורמים לנפיחות בדרך כלל. הם מתעכלים יותר בקלות בגוף, הם בדרך כלל יהיו עם מרקם יותר רך וסיבים פחות קשים. הנפיחות היא בגלל הקושי בעיכול. ככל שקשה לעכל את האוכל כך הוא נשאר יותר זמן בקיבה ואנחנו מרגישים נפוחים".

נפיחות בבטן, כאב בטן (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')
נפיחות בבטן, כאב בטן (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')

גם סלט מסתבר, גורם לנפיחות כי לוקח לכל הירקות זמן להתעכל. אז לפי ד"ר רוזמן, אם יש לכם אירוע חשוב ואתם מעוניינים בגזרה נאה, כדאי להפחית ארבעה ימים קודם לכן את צריכת המזונות שגורמים לנפיחות.

האזינו: