צריכת יתר של סוכר היא לא דבר בריא ולכן אנחנו נוהגים מדי פעם לבדוק כמה סוכר יש בדברים שאנחנו אוכלים. אז ד"ר מאיה רוזמן עשתה בשבילנו את העבודה ובדקה כמה סוכר יש במאכלים שאנחנו אוהבים.
"בדקתי כמה סוכר יש בשורה של שוקולד מריר 60%, וגם בשורה הזו יש 2 כפיות סוכר. אחרי ההפתעה הזו, החלטתי לבדוק כמה כפיות סוכר יש בעוד כמה דברים: בכפית גדושה של ריבה ללא תוספת סוכר, יש 2 כפיות סוכר מהפרי עצמו. בכוס של ענבים יש 4.5 כפיות סוכר. בכוס גדולה (לא ענקית) של חצי ליטר קוקה קולה יש 12 כפיות סוכר. בכוס גלידת סנדיי שוקולד יש 11 כפיות סוכר. בעוגיית אוריאו אחת יש כפית סוכר שלמה. באבטיח שלם, יש כוס שלמה של סוכר.
"ולסיום בכיכר לחם שלמה יש כפית או שתיים של סוכר. אם נחלק את זה למספר הפרוסות, נגלה שכמות הסוכר בכל פרוסה לא משמעותית, בטלה בשישים. מה זה אומר? שאין שום יתרון ללחם שכתוב עליו בגדול "ללא סוכר", גם כשמדובר בחולי סוכרת".