קוטג' הוא אחד מסוגי הגבינות האהובים על הישראלים, והוא בא בשלל גרסאות עם אחוזי שומן שונים ועם תוספות. אבל האם אחוזי השומן בקוטג' משפיעים על הדיאטה? כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם קוטג' עם 9% שומן משמין יותר מקוטג' עם 5% שומן?
"ידעתם שכף אחת של קוטג' 9% שומן מכילה רק 4 קלוריות יותר מאשר קוטג' 5% שומן? מטופלת שלי, שאוהבת קוטג' 9%, שאלה אם היא יכולה לשלב אותו בדיאטה שלה או שהיא חייבת לבחור בקוטג' דל-שומן שפחות טעים לה. הסברתי לה שאין שום בעיה לשלב קוטג' 9% בדיאטה".
ומה עוד כדאי לכל אוהבי הקוטג' לדעת על המוצר?
"חצי גביע קוטג 9% מכיל רק 33 קלוריות יותר מחצי גביע קוטג 5%. אם זה יותר טעים לכם, אין בעיה לשלב חצי קוטג' 9% כמנת חלבון בארוחת ערב גם בזמן דיאטה, יחד עם ביצה, לחם וסלט, למשל. גם כשמדובר בכף אחת של קוטג' על הלחם, אין שום בעיה בקוטג' 9% בזמן הדיאטה. זה רק 4 קלוריות מכף קוטג' 5%".
"אם נמצאים בדיאטה ורוצים לאכול קופסת קוטג' שלמה, עדיף לבחור בקוטג' עם אחוזי שומן נמוכים יותר. במקרה זה גם קוטג' 5% פחות מתאים, ואפילו קוטג' 3% מכיל כ-200 קלוריות בגביע. קוטג' 1% מכיל 150 קלוריות בגביע שלם".
"בקוטג' 1% יש אותה כמות חלבון, אבל קצת פחות ויטמין A ו-D. למרות כמות הוויטמינים הנמוכה, הסידן נספג באותה המידה. הסיבה לכך היא שוויטמין D מצוי בגוף גם ממקורות אחרים ולא רק ממוצרי החלב עתירי השומן. אחד המקורות החשובים הוא אור השמש. חשפו את הידיים לשמש למשך עשר דקות ביום, זה אמור להספיק".
"סוגי הקוטג' שבדרך כלל פחות מומלצים הם אלו שמכילים תוספות, כמו שום שמיר או זיתים. יש בהם תוספים וחומרים משמרים, ובחלקם כמות מלח גבוהה יותר".