מי לא אוהב שוקולד? הוא מנחם וטעים, אבל האם אפשר להתמכר אליו? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM במסגרת הפינה "טוב לדעת" והסבירה כיצד ניתן להתגבר על ההתמכרות המתוקה.
הקקאו מכיל נוגדי חמצון שחשובים נגד מחלות לב וסרטן, מאטים תהליכי הזדקנות, ונמצאו כמשפיעים על המוח ומשפרי מצב רוח. אין הוכחה מדעית להתמכרות לשוקולד, אבל יתכן שיש התמכרות לתחושה הנפלאה שמרגישים כמה דקות לאחר אכילתו, להשפעתו על גופי חוש הטעם בלשון ומרקמו הרך והנמס.
אבל הצורך הבלתי נשלט לאכול עוד ועוד מגיע רק אחרי שמתחילים באכילה, והוא נובע מתהליך פיזי שכלל לא קשור להתמכרות: הסוכר בשוקולד גורם לקפיצה חדה בסוכר בדם, והאינסולין שמופרש בגוף גורם לירידה מהירה מאוד ברמות סוכר אלו. רמות הסוכר יורדות לרמה נמוכה כל כך - שהגוף מאותת לנו לאכול משהו שיעלה את הסוכר חזרה, ובאופן טבעי אנו נמשכים שוב לשוקולד. מעגל זה עלול להימשך שעות, והוא קשור רק לתנודות ברמות הסוכר בדם ולא להתמכרות.
מה הפתרונות? לאכול שוקולד רק מיד אחרי ארוחה, על קיבה מלאה. כשהשוקולד מתעכל יחד עם מזונות אחרים הוא לא מקפיץ את רמות הסוכר בדם. קוביית שוקולד כקינוח לארוחת צהריים לא אמורה לגרום להתמכרות, אבל שורת שוקולד בשעה 17:00 על קיבה ריקה היא מתכון לאסון בקרב כל מי ש'מכור'. רעיון נוסף הוא לקנות את השוקולדים באריזות קטנות אישיות שמדודות במספר הקלוריות. הרבה יותר קל לשלוט כך בכמות שאוכלים, בהשוואה לחבילה גדולה שפותחים ולפעמים קשה לעצור באמצע.