יש הרבה סוגי שוקולד בעולם - חלב, מריר, לבן. אבל איזה מהם הוא הכי בריא? ההנחה היא שככל שיש בשוקולד יותר קקאו, כך הוא יותר בריא, בין היתר משום שיש בו פחות מקום לסוכר. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכניתה ב-103FM מדוע לא כל שוקלד מריר הוא בריא יותר מאחרים.
"בשבוע שעבר נשאלתי מה בריא יותר ומה עדיף מבחינת קלוריות - שוקולד מריר ללא סוכר עם ממתיק מלטיטול, או שוקולד מכיל 90-85 אחוזים קקאו?", הסבירה רוזמן. "קודם כל, צריך לשים לב לכך שלא כל שוקולד מריר הוא בהכרח בריא יותר. יש שוקולדים מרירים שמכילים סוכר כמו שוקולד חלבי רגיל".
"מלטיטול הוא ממתיק כוהלי טבעי שאינו מזיק לבריאות. מצד שני, סביר להניח שבשוקולד עם 85%-90% קקאו יהיה מעט סוכר באופן יחסי. אם יש שוקולד מריר 85%-80% קקאו עם מלטיטול וללא סוכר, נראה לי שזו הבחירה הכי טובה".