אחד התבלינים הפופולריים ביותר הוא הקינמון. אפשר להוסיף אותו לדייסה או לכל מיני תבשילים. אבל האם יש לו גם סוגלות בריאותיות? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM בתשובה לשאלה מאזין, שתהה האם נכון שהוא מוריד סוכר, האם יש הבדל בין האבקה למקלות, כי לי יותר נוח באבקה, וכמה מותר לצרוף אותו ביום.

בקינמון יש חומרים שיכולים להוריד את הרמות של הסוכר והאינסולין. היו מחקרים שהראו שאחרי צריכה של קינמון יש ירידה של 30 אחוז ברמות הסוכר. אני יודעת שבדקו את אבקת הקינמון, לגבי המקלות אני לא יודעת.
"האם זה יעיל באותה מידה? אני חושב שמקלות זה יותר טוב משום מה".

זה נשמע הגיוני אבל המחקר שתיארתי בוצע על כפית של אבקת קינמון ליום שאפשר להוסיף לדייסה, ליוגורט.
"אני משתמש בזה בדייסה שאני עושה על הבוקר".

במטבח ההודי מוסיפים קינמון לבשר ולטופו ולדגים. זה מצוין. אני לא יודעת לגבי המקלות, יכול להיות שזה יותר יעיל.
"יותר נוח עם האבקה".

ברור.
"וגם יותר זמין".

נכון, למרות שאם אתה רוצה, אתה יכול להשרות מקלות קינמון, לשים על זה מים רותחים בקנקן ומזה לשתות בנוסף לכפית אם אתה רוצה. זה גם אפשרי.