טרנד הלחמים הבריאים הולך ותופס תאוצה ברחבי העולם, וגם כאן בישראל. אחד מהלחמים האלה הוא לחם הכוסמין, וד"ר מאיה רוזמן התייחסה בתוכניתה ב-103FM לשאלה האם חיטת הכוסמין בריאה, או שגם היא עלולה להזיק לנו.
"כוסמין הוא זן של חיטה, שנקראת גם 'אם כל החיטות' מאחר שזן זה כנראה עתיק יותר, ועבר פחות הנדסה גנטית. משום מה, המילה כוסמין נחשבת למילת קסם או מילה נרדפת למזון בריאות, אך לא כך.
"אמנם יש בכוסמין פחות גלוטן, אבל צריך לזכור שעדיין מדובר בחיטה, פחמימה שדי מיותרת לגוף שלנו, גם אם מדובר בכוסמין".
"לא כל מה שעשוי מכוסמין הוא אוטומטית גם בריא, שלא לדבר על כך שיש גם קמח כוסמין לבן שאין לו אפילו יתרון תזונתי אחד, וגם הכוסמין המלא לא שונה בהרבה מקמח חיטה מלא רגיל".