מתנגדים לחימצון: רבות דובר על סגולותיו הייחודיות של צמח התה, והחשיבות שלו לתהליך העיכול, כמות נוגדי החימצון שיש בו, וכמה הוא עלול לעזור לתחושת שובע (למי מאיתנו שנמצא בתהליך של דיאטה). הדיאטנית המומחית של 103FM, ד"ר מאיה רוזמן, הסבירה איך יכולים למצות את סגולותיו של התה הירוק כדי לרדת במשקל.
ראשית, סקרה רוזמן את מקורותיו של התה: "מקורו של צמח התה בסין, והוא נקרא קמליה סיננסיס. התה, וגם התה הירוק, מכילים קפאין, ויש בהם גם כמות גדולה של נוגדי חמצון. התה הירוק שונה מתה שחור בתהליך העיבוד - קוטפים את העלים ומחממים אותם, ואם לאחר מכן יתבצע תהליך של תסיסה אז יתקבל תה שחור".
"בתה ירוק יש כמות גדולה יותר של נוגדי חמצון שנקראים פלבונאידים (EGCG) - פי שש יותר מאשר בתה שחור", המשיכה הדיאטנית. "היו הרבה מחקרים שקשורים לנוגדי חמצון בתה וגם בירקות ופירות, ונמצא שהם מפחיתים דלקות מסוגים שונים, מפחיתים סוכר בדם, מפחיתים טריגליצרידים ושומני דם, ואפילו עוזרים במקרים של מחלות מעי דלקתיות כמו קרוהן וקוליטיס".
"מחקרים אחרים הראו שצריכת חמש כוסות תה ירוק ביום הפחיתה תמותה ממחלות לב בהשוואה לאנשים שלא שתו, וסיכום כל המחקרים בנושא הראה ששתיית שלוש כוסות תה ירוק ביום מקטינה את הסיכון לאירוע לבבי ב-11%, וכנראה שהסיבה לכך היא נוגדי החמצון שיש בתה הירוק", פירטה.
"ישנם גם מחקרים שמראים כי צריכת תה ירוק קשורה לצמצום משקל הגוף ולאחוזי שומן נמוכים יותר", המשיכה רוזמן. "ההשערה היא שהשילוב של נוגדי החמצון שיש בתה הירוק בשילוב עם הקפאין שיש בו, יכולים להשפיע לטובה על משקל הגוף. בוצעו מחקרים רבים שבדקו מה הסיבה לכך והועלו הרבה השערות, אבל לא נמצא הסבר חד משמעי שהוכח עד כה. חשוב לזכור שכל שתייה חמה ממלאת, מחממת, תורמת לתחושת שובע ויכולה לתרום לירידה במשקל".
"נוגדי החמצון שיש בתה הירוק אינם בלעדיים לתה הירוק, הם נמצאים בפירות וירקות רבים ואפילו בשוקולד מריר. בנוסף, יש נוגדי חמצון מסוגים רבים וכולם חשובים. במילים אחרות, כדאי לגוון ולצרוך מכל סוגי הצמחים שהטבע מציע לנו. וכמובן, אל תשכחו שהתמקדות בצריכת תה ירוק או אחר לא תעזור לירידה במשקל כמובן, אם ממשיכים לאכול בורקס, קרואסונים וצ'יפס", הזכירה הדיאטנית בסיכום דבריה.