עם בוא החורף בעלי בתים רבים מתמודדים עם לחות והתעבות, המגבירים את הסיכון להיווצרות עובש בבית. טיקטוקרית בשם Naziaxhome שיתפה טריק ברשתות החברתיות: הנחת קערה עם סודה לשתייה על אדן החלון מול שמשות מעורפלות כדי למנוע התעבות. הסודה לשתייה סופגת לחות ומונעת היווצרות של התעבות על השמשה.
חלונות רטובים בחורף אינם רק מטרד אלא עלולים להוביל לבעיות בריאות חמורות. צמיחת עובש הנובעת מלחות עלולה לגרום לבעיות בריאות, כולל אלרגיות ומחלות נשימה. המירור מציין כי תקרות קרות ולחות ואזורים אחרים יכולים להפוך לנקודות בעייתיות לצמיחת עובש, במיוחד בבתים עם בידוד לקוי.
כדי להילחם בעובש ולחות, אפשר לאמץ מספר פתרונות חסכוניים. "פתרונות ניקוי טבעיים כמו חומץ או בוראקס הם האפשרויות הטובות ביותר להסרת עובש מקירות מבלי לפגוע בצבע, גורם חשוב לשקול עבור אלה השוכרים את ביתם", אמר ריאן קלברט, מנהל מוצר ב-Hiatt Hardware.
חומץ לבן, עם תכונותיו האנטיבקטריאליות הטבעיות, יכול להסיר עובש קיים מבלי לפגוע בצבע הקיר. ניתן לערבב חומץ לבן עם מים ביחס של 1:1 ולהשתמש בבקבוק תרסיס להילחם בעובש. ההמלצה היא לרסס על החלקים המעופשים ולהשאיר למשך כשעה. לאחר מכן, לנגב את המשטח במים חמים ולוודא שהתייבש היטב.
אבקת בוראקס הוא חומר ניקוי טבעי נוסף עם תכונות אנטי-פטרייתיות. מומלץ לערבב כוס אחת של בוראקס עם ארבעה ליטרים של מים ולקרצף את האזורים הנגועים עם התמיסה. המירור מציין שהחזקת בקבוק תרסיס מוכן מראש עם תמיסת חומץ או בוראקס יכולה לספק פתרון מהיר וטבעי לבעיות עובש.
אנשים המתמודדים עם עובש על קירות צריכים להשתמש במברשת תיל או כלים אחרים כדי להסיר בעדינות את המשטח הפגום. לאחר הסרת השכבות הפגומות, המסייעת לניקוי בסיס הקיר ומאפשרת לטיפולים הבאים להידבק טוב יותר, הם יכולים להמשיך לתקן את המשטח. מריחת שכבת צבע יסוד עמיד במים יכולה למנוע חדירת מים ולהאריך את חיי הקיר.
ישנן מספר אסטרטגיות כוללות הבטחת סביבה יבשה ומאווררת כדי למנוע חזרה של עובש. פתיחה קבועה של חלונות לרווחה לזמן קצר, המכונה אוורור הלם, או שימוש במסירי לחות ומאווררים יכולים להפחית את הלחות בבית. בנוסף, אין לייבש כביסה בתוך הבית; ניתן לתלות אותה בחוץ גם בחורף כדי למנוע לחות עודפת בפנים.
פתרונות ביתיים חלופיים למאבק בהתעבות כוללים הנחת מכלים של מלח שולחן או גרגירי אורז על אדן החלון כדי לספוג לחות עודפת באוויר. גם למלח שולחן וגם לאורז יש תכונות סופגות לחות, וברגע שהם רוויים, יש להחליפם כדי לשמור על יעילותם. גם צמחים מסוימים יכולים לעזור בוויסות הלחות בבית. הצמחים המתאימים ביותר למטרה זו הם קיסוס נפוץ ושבטבט, הפועלים כסופגי לחות טבעיים.
כתבה זו נכתבה בסיוע חברת ניתוח החדשות אלקמיק.