סידור מדיח הכלים הוא משימה אישית מאוד, כאשר לאנשים רבים יש טכניקות שונות. באופן מפתיע, יש דרך נכונה לעשות זאת, במיוחד כשמדובר בסכו"ם, כפי שחשף מומחה מחברת TA Appliances and Barbecues בסרטון טיקטוק לאחרונה.

Watch on TikTok

המומחה הודה: "מעולם לא ידעתי שיש למעשה דרך נכונה לשים את הסכו"ם שלך למדיח הכלים", והוסיף שלא היה מודע לכך עד שהתחיל לעבוד בחנות למכשירי חשמל. הוא הסביר שאם במדיח הכלים יש סלסלת סכו"ם עם חריצים קטנים רבים, יש דרך מסוימת לשים סכינים, כפות ומזלגות בתוכה.

"הדרך הנכונה לשים היא עם הסכינים כשהלהב כלפי מטה, וכפות ומזלגות עם השיניים מצביעות כלפי מעלה", הסביר המומחה. עם זאת, אם לסלסלה יש חלק עליון פתוח, אז יש דרך אחרת לסדר אותה: "הדרך הנכונה לעשות זאת היא לסדר את המזלגות והכפות לסירוגין למעלה ולמטה - כך הם לא יתקבצו יחד והם ינוקו כראוי", והוסיף בפליאה "מי היה מאמין?"

למרות העצה המקצועית, מתחם התגובות היה מלא במשתמשים שחלקו על הטכניקה המומלצת. "אין מצב", הכריז משתמש אחד. "כל הסכו"ם מכוון כלפי מטה. כך כשהם נקיים, אתה אוחז בכולם בידיות כדי להניח במגירות, כדי שלא תיגע בחלק שבו הפה שלך יהיה."

מגיב אחר העלה חשש בטיחותי חמור: "יש מקרים מתועדים של ילדים ומבוגרים שנפלו על מדיח פתוח עם סכו"ם מצביע כלפי מעלה, נדקרו ומתו. הצבעה כלפי מעלה מסוכנת לבריאותך". אדם נוסף שיתף מניסיון אישי: "דקרתי את היד שלי כשתפסתי מזלגות שהיו למעלה! אל תשימו מזלגות או סכינים למעלה!"

משתמש אחר הביע דאגה מסוג אחר: "לא, מזלגות כלפי מטה פירושו שהמזלג יכול לעבור דרך החורים האלה בתחתית, ולגרום נזק או להינזק מזרוע השטיפה המסתובבת, האם אני היחיד שמנגב את כל הסכו"ם שלי?"

מדיח כלים (צילום: שלומי אמסלם, לע''מ)
מדיח כלים (צילום: שלומי אמסלם, לע''מ)

אנדרו לאפלין, חוקר בארגון הצרכנים Which?, מציין שטעות נפוצה בשימוש במדיח כלים היא אי הקדשת זמן לסידור הכלים כראוי. דחיסה פזיזה של כל הצלחות והקערות למכונה באופן לא מאורגן היא טכניקה המשמשת רבים, במיוחד כשהזמן דוחק, אך זוהי טעות גדולה שעלולה למנוע מהכלים לצאת נקיים ומבריקים.

לדבריו, "הדרך הנכונה לשים היא עם הסכינים כשהלהב כלפי מטה, וכפות ומזלגות עם השיניים מצביעות כלפי מעלה". הוא מדגיש שעם כל כך הרבה דרכים לסדר מדיח כלים, לעתים קרובות מבלבל לדעת בדיוק איך להשיג את התוצאות הנקיות ביותר.

לאפלין ממליץ שבעלי מדיחי כלים צריכים תמיד לסדר צלחות ופריטים שטוחים כשהם פונים פנימה - כשהצד המוכתם פונה לזרועות הריסוס המסתובבות בתחתית. הוא מסביר שלחץ המים בתחתית גבוה יותר, ולכן פריטי זכוכית עדינים או מיכלי פלסטיק קלים צריכים להיות ממוקמים במדף העליון - כדי שלא יישברו או יטלטלו.

"סירים, מחבתות, קערות עמוקות ופריטים אחרים כאלה צריכים לפנות כלפי מטה", אמר לאפלין, והוסיף: "ודא שאין פריטים גדולים שמונחים באופן שיחסום את זרוע הריסוס. אל תמלא יתר על המידה את מדיח הכלים, וודא שאתה מרווח בין הכלים והסכו"ם כך שהמים והחומר יוכלו להגיע לכל המטען".