סיבים תזונתיים מהווים רכיב תזונתי חשוב במיוחד לבריאות הלב. הם מסייעים להפחית רמות כולסטרול רע, לווסת רמות סוכר בדם, להוריד לחץ דם ולתמוך בשליטה במשקל. על פי ד"ר רשי חארי, מומחה למחלות לב בהודו, קיימים עשרה מזונות עשירים בסיבים התורמים לבריאות הלב:
שיבולת שועל מכילה כמויות גדולות של ביטא גלוקן, סיבים הניתנים להמסה המפחיתים רמות כולסטרול רע. צריכה יומית של קערת שיבולת שועל יכולה לשפר משמעותית את בריאות הלב. קטניות כגון עדשים, חומוס ושעועית שחורה עשירות בסיבים מומסים ולא מומסים, התורמים להפחתת כולסטרול וייצוב רמות סוכר בדם. פירות כמו תות, אוכמניות ותות שחור מכילים סיבים ונוגדי חמצון המפחיתים דלקות ועומס חמצוני על הלב. אבוקדו מספק סיבים המפחיתים כולסטרול ומשפרים תפקוד כלי דם, בנוסף לשומנים בריאים.
אגוזים וזרעים כגון שקדים, זרעי פשתן וזרעי צ'יה עשירים בסיבים, שומנים בריאים וחומצות אומגה-3 התומכים בבריאות הלב. דגנים מלאים כמו אורז חום, קינואה ושעורה מכילים סיבים המסייעים בהפחתת לחץ דם וכולסטרול. תפוח עשיר בפקטין, סיבים מומסים המפחיתים ספיגת כולסטרול במעיים. ירקות עלים כתרד וכרוב מספקים סיבים ורכיבים תזונתיים החיוניים לבריאות העורקים. בטטה היא מקור מעולה לסיבים ואשלגן התומכים בלחץ דם בריא. אגס, עתיר בסיבים, משפר עיכול ומפחית רמות כולסטרול.