בכל שנה, כל פעם מחדש, כשנשים חוגגות את יום האישה הבינלאומי אנחנו ממהרים להצטייד במתנה שווה עבורה. זה יהיה זר פרחים מלבלבים, בושם שקנינו במבצע או מארז טיפוח עם קרמים שאין לנו מושג איך מתפעלים אותם. לקרנבל הנשי הוספנו באותו איוונט גם ארוחה במסעדה יוקרתית אבל לצערנו השנה קורנה טיים וזה. למרות שהקפדנו להיות מסורים, מכילים, יצירתיים ואוהבים זה לא מנע מאיתנו להתבכיין על חסרונו של יום הגבר הבינלאומי. כך יוצא שאת השאלה "למה לנו לא מגיע יום משלנו?" נזכור לשאול תמיד כמו שעון ביום שמוקדש כולו לאישה . כאלה אנחנו – גם מתחשבים וגם עם טאקט.
אולם מסתבר שברחבי העולם חוגגים כבר שנים גם את יום הגבר הבינלאומי. את ה-The International Men’s Day מציינים בכל שנה בתאריך 19 לנובמבר. הקריאות ליום גברים בינלאומי נשמעו מאז שנות ה - 60 בניו יורק טיימס דווח ב-24.2.69 כי "גברים רבים התרעמו וביקשו להפוך את ה-23 לפברואר ליום הגבר הבינלאומי". אבל גברים פחות יסודיים ויעילים מנשים ועברו כמה שנים והיו כמה יוזמות להשיק יום מיוחד לגברים ברחבי העולם שלא צלחו.
רק בשנת 1999 לאחר לא מעט ניסיונות, צויין לראשונה בעולם יום הגבר הבינלאומי בטרינידד וטובגו על ידי ד"ר ג'רום טיילוקסינג (Dr. Jerome Teelucksingh). מאז מציינים בכל שנה ב- 19 לנובמבר את יום הגבר הבינלאומי ברחבי העולם. המטרות העיקריות של האיוונט שמוקדש רק לנו כוללים התמקדות בבריאות גברים ונערים, שיפור היחסים בין המינים, קידום שוויון מגדרי והדגשת מודלים חיוביים לגברים.
אלינו הוא הגיע באיחור אופנתי ורק בשנת 2018 החליטו בישראל שגם לגברים מגיע יום משלהם. אז מטרות יומרניות זה יפה ונחמד אבל די מהר הוא הפך לקרחנה של מתנות. ממש כמו ביום האישה הבינלאומי, גם הפעם חברות ותאגידים לא מפספסים הזדמנות ונותנים לנו את כל הסיבות לבזבז. אז נכון שביום שמוקדש לגברים השיווק לא אגרסיבי, ורוד וסכריני כמו ביום האישה הבינלאומי אבל הוא בדרך לשם בצעדי ענק גבריים ומאסיביים. מתנות באנליות ושימושיות זה נחמד, פרקטי והיא בטוח תדאג לך אבל אם כבר הגעת עד כאן, הנה כמה הצעות למתנות שאתה יכול רק לחלום עליהן.