המטבח אצלי כל הזמן בפעולה. אני מאוד אוהבת לנסות מתכונים חדשים, להתנסות בטעמים לא שגרתיים ולא מוכרים, לקנות חומרי גלם מיוחדים ולנסות להפיק מהם מטעמים. ברפרטואר המנות שאותן אני מגישה בביתי, ישנן כאלו שבני משפחתי, ובעיקר ילדי, לא מוכנים לוותר עליהן, גם אם המקרר עמוס בתבשילים מיוחדים ומורכבים, שהכנתי במסגרת התחקירים, הבדיקה והניסיונות במטבח. לא פעם אני מצליחה לשבץ בין שלל המנות האהובות על בני משפחתי גם מתכונים מאוד קלים להכנה. כאלו שאינם דורשים ממני היערכות ממושכת או שאין מורכבות יתר בהכנתם. כמובן שכל אלו לא באים על חשבון התוצאה והטעם.



כך קרה השבוע. במהלך מסע קניות שגרתי באחת מהרשתות הגדולות בעיר מגורי, הופתעתי מהתור הארוך במחלקת הנקניקים. כשהתקרבתי לראות ממה ההתלהבות, ראיתי שעל משטח שולחן ארוך הונחו חמישה־שישה סוגים שונים של פסטרמה במחיר מבצע מיוחד. רבים בחרו לקנות משלל הנתחים שהוצעו למכירה: פסטרמה מקסיקנית, מתובלת, מפולפלת, דלת קלוריות ועוד.



כשחזרתי הביתה עם שלל הקניות, ידעתי בדיוק במה יעסוק המדור שלי השבוע. החלטתי להציע לכם להכין פסטרמה בבית. הכנתה פשוטה ולא מורכבת, ממש מביך לקרוא לזה מתכון. הכנת פסטרמה ביתית תחסוך לכם כסף, והכי חשוב: תקבלו נתח נפלא, מיוחד וטעים. אתם מוזמנים להכין את הפסטרמה שלכם בדיוק לפי המתכון המופיע כאן, אך אפשר בהחלט לגוון ולשנות את טעמי הציפוי בהתאם להעדפות שלכם. שימו לב לזמן ההשריה הארוך במשרה: ההשריה נועדה לאפשר לנתח חזה ההודו לספוג לתוכו את הטעמים, ולרכך את מרקמו.



לצד הפסטרמה בחרתי להציע לכם להכין שתי תוספות שונות: הראשונה ממוקמת על הגבול שבין תוספת לסלט מהיר הכנה. היא מבוססת על בורגול ועשירה בעשבי תיבול. התוספת השנייה היא תבשיל מקסיקני פיקנטי במיוחד, שרצוי להגישו עם אורז לבן, מתובל בתיבול עדין.



מכיוון ששלוש המנות מהירות הכנה, בזמן שנותר לכם תוכלו להפעיל את התנור ולהכין עוגיות שקדים ווניל קלילות. אם יש ילדים בסביבה, זה השלב שבו כדאי להפעיל אותם. אלו עוגיות מוצלחות, טעימות ובעלות ניחוח עדין, שמצוינות להגשה לצד כוס תה מהביל.



טיפסקל 
הקפידו על זמני האפייה. אפייה ממושכת יתר על המידה תייבש את נתח חזה ההודו. 
התיבול המופיע במתכון הוא בגדר המלצה, ולמעשה כל תערובת תבלינים אחרת תעשה את העבודה. נסו להוסיף צ'ילי, עשבי תיבול וממרחים שונים.

פסטרמה ביתית מתובלת


# 1 כף פפריקה


# 1 כף מלח


# 1 כף סוכר (אפשר דבש)


# ½ כף פלפל שחור ולבן


# 1 כף רוטב טריאקי או רוטב צ'ילי מתוק/חריף


# 1 כוס מים


# 1 חזה הודו טרי



לציפוי:
# 3–2 כפות סילאן או דבש


# 1 כף פלפל שחור גרוס


# 1 כפית פלפל שאטה גרוס


# 2 כפיות חרדל דיז'ון


# 4 כפות שמן זית


# ½ כפית מלח גס



אופן ההכנה:
מניחים בקערה פפריקה, מלח, סוכר, פלפל שחור ולבן, רוטב טריאקי ומים. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.


מניחים את חזה ההודו בקערה. מעסים ומכסים אותו בבלילה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך יום שלם. רצוי מדי פעם לסובב את הנתח בנוזלי הבלילה, ולדאוג שהוא יצופה היטב (אפשר להכניס את כל הנוזלים המתובלים לתוך שקית קוקי גדולה יחד עם חזה ההודו. מנערים ומצפים היטב את נתח החזה, סוגרים את השקית ושומרים בקערה במקרר).


בצלוחית נפרדת מערבבים את כל חומרי הציפוי. מוציאים את נתח ההודו מהמשרה, מניחים אותו על משטח עבודה, ומצפים ומעסים אותו היטב בבלילת הציפוי.


מניחים רשת ברזל בתבנית אפייה ועליה מניחים את נתח ההודו המצופה. אופים בתנור שחומם מראש ל–200 מעלות במשך 15–20 דקות. מנמיכים את החום ל–170 מעלות ואופים עוד 20–25 דקות. מגישים חם או קר.



סלט בורגול ירוק. צילום: פסקל פרץ רובין
 
 

סלט בורגול ירוק

תוספת מהירה ועשירה בעשבי תיבול, המתאימה להגשה חגיגית. ניתן להוסיף רימונים, פירות מיובשים וכדומה.



החומרים: (ל־6־4 מנות)
# 3 כפות שמן זית


# 1 בצל סגול גדול, קצוץ דק


# ¾ כוס חמוציות


# 1 כוס בורגול, שהושרה במים שעה וסונן


# ¾ כוס אגוזים גרוסים


# 1 פלפל ירוק קצוץ דק (לא חובה)


# ¾ כוס בצל ירוק קצוץ דק


# ¼ כוס נענע קצוצה


# ½ כוס פטרוזיליה קצוצה


# ¼ כוס בזיליקום קצוץ


# ¼ כוס כוסברה קצוצה


# מלח ופלפל, לפי הטעם



אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את החמוציות ומאדים תוך כדי ערבוב4–3 דקות.


מוסיפים את הבורגול, הפלפל והתבלינים, מערבבים ומטגנים יחד 4–3 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.


מוסיפים את הבצל הירוק, האגוזים הגרוסים, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.



צ'ילי שעועית אדומה. צילום: פסקל פרץ רובין



צ'ילי שעועית אדומה

לקבלת מנה בשרית אפשר לשלב 300 גרם בשר טחון בשלב הראשון של ההכנה.


החומרים: (ל־6־8 מנות)


# 2 כפות שמן קנולה


# 2 בצלים בינוניים, קצוצים


# 4 שיני שום כתושות


# 1 פלפל ירוק קצוץ דק


# 1 פלפל שאטה קצוץ דק


# 2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות


# 1 כוס גרעיני תירס משומר מסונן


# 1 כוס ציר ירקות או מים


# 2 כוסות שעועית אדומה מבושלת


# 3 גבעולי אורגנו טרי או ½ כפית יבש


# 1 כפית כמון


# מלח ופלפל שחור גרוס



להגשה:
# אורז לבן מבושל


אופן ההכנה:


מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצלים הקצוצים, השום והפלפלים. מערבבים ומאדים במשך מספר דקות. מוסיפים את העגבניות והתירס, מערבבים ויוצקים את הנוזלים.


מוסיפים אל הסיר כוס שעועית, מועכים את יתר השעועית ומוסיפים לסיר. מתבלים באורגנו, כמון, מלח ופלפל, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ–30 דקות. מגישים חם על מצע של אורז לבן.



טיפסקל


אין לכם זמן להשרות קטניות? הכינו מראש! השרו קטניות בכמות גדולה למשך הלילה, חלקו לשקיות אוכל, הקפיאו והשתמשו לפי הצורך.



עוגיות שקדים וסוכר וניל. צילום: פסקל פרץ רובין



עוגיות שקדים וסוכר וניל


החומרים: (ל־30־25 עוגיות)


# 230 גרם (⅔1 כוסות) קמח מנופה


# 100 גרם (½ כוס) סוכר


# 200 גרם חמאה בטמפ' החדר


# 70 גרם (¾ כוס) שקדים טחונים דק


# 1 ביצה בגודל L


# 2 כפות ברנדי


# 2 חלמונים טרופים


# 4 שקיות סוכר וניל



אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, הסוכר, החמאה והשקדים הטחונים. מערבלים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת בצק פירורים. מוסיפים תוך ערבול אטי ביצה וברנדי, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.


מניחים את הבצק על משטח עבודה ומעצבים לצורת גלילה (נקניק) בעובי ½2–3 ס"מ. טורפים בצלוחית את החלמונים ובעזרת מברשת מברישים את גלילת הבצק. מפזרים על גלילת הבצק לאורכה ולצדדיה סוכר וניל, ומהדקים אותו קלות לגלילה.


חותכים את הגלילה בעזרת סכין משוננת לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מסדרים אותן ברווחים אחידים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים קלות את פני העוגיות בחלמון שנותר ומפזרים את יתר סוכר הווניל.


אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ– 12 דקות. מצננים ושומרים בצנצנת סגורה. 



טיפסקל 
אפשר לגוון ולתבל את העוגיות בקינמון, בקליפת תפוז או מנדרינה מגוררת.