דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב-103FM תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית חושפת רוזמן בפני המאזינים את האמת על מיתוסים רווחים מעולם התזונה. והפעם: האם דגים מתאימים יותר לדיאטה מעוף ובקר? התשובה תפתיע גם אתכם.



דוקטור מאיה רוזמן: "רבים שעושים דיאטה חושבים שעדיף לאכול דג. לא בהכרח. ברוב הדגים אומנם יש בין 2% ל-5% שומן עם כ-150 קלוריות ב-100 גרם, אבל זה דומה למה שיש בעוף ודומה גן למה שיש ברוב החלקים של הבקר. אז אין הבדל אם אוכלים דג או חזה עוף או אפילו סטייק סינטה או פילה בזמן הדיאטה.

רוזמן מוסיפה כי "צריך לשים לב לכך שיש דגים כמו סלמון ומקרל אטלנטי, שמכילים 200 קלוריות ל-100 גרם, שזה יותר מעוף וכבר יותר דומה למה שיש באנטריקוט, שזה החלק הזמן של הבקר. במנה של 200 גרם סלמון יש 400 קלוריות שזה כבר לא מעט. לגבי הטונה בזמן דיאטה. בקופסת טונה במין יש בערך 100 קלוריות ובטונה בזמן כמעט כפול. גם יש שם הרבה פחות אומגה 3".