דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב"רדיו ללא הפסקה 103FM" תכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התכנית חושפת רוזמן בפני המאזינים את האמת על מיתוסים רווחים מעולם התזונה.
והפעם: האם ממוצרי חלב עם אפס אחוזי שומן לא נספג סידן בגוף?
תשובה: לא.
ד"ר מאיה רוזמן: "רבים שואלים אותי האם זה נכון שממוצרי חלב שאחוז השומן בהם הוא אפס לא נספג סידן ולכן אין טעם לאכול אותם. האמת היא שאין קשר בין אחוז השומן במוצרי החלב לבין ספיגת הסידן. מקור הטעות הזו הוא שלספיגת סידן דרוש ויטמין די. ויטמין די נמצא במוצרי חלב שמנים, עם אחוז שומן גבוה, כמו גבינות שמנות, חמאה, שמנת, קצפת, וגם בדגים שמנים ובביצים.
"מצד שני, ויטמין די גם מיוצר בגוף שלנו, בעור. הוא מיוצר במצב לא פעיל ובהשפעת השמש הופך לפעיל. על פי מחקרים, מספיקה חשיפה של הידיים לשמש למשך עשר דקות ביום, כדי ליצור בגוף ויטמין די פעיל בכמות דרושה. כך שויטמין די לא חייב להגיע ממוצרי החלב ואפשר לאכול מוצרי חלב עם אפס אחוזי שומן ולהיות רגועים, כיוון שכמות הסידן שנספגת משם היא כמו ממוצרי חלב בעלי אחוזי שומן גבוהים יותר".
"מצד שני, ויטמין די גם מיוצר בגוף שלנו, בעור. הוא מיוצר במצב לא פעיל ובהשפעת השמש הופך לפעיל. על פי מחקרים, מספיקה חשיפה של הידיים לשמש למשך עשר דקות ביום, כדי ליצור בגוף ויטמין די פעיל בכמות דרושה. כך שויטמין די לא חייב להגיע ממוצרי החלב ואפשר לאכול מוצרי חלב עם אפס אחוזי שומן ולהיות רגועים, כיוון שכמות הסידן שנספגת משם היא כמו ממוצרי חלב בעלי אחוזי שומן גבוהים יותר".