1. “ביסקוטי"
הקונדיטוריה שבראשה הקונדיטורית רוסלה יונה מציעה קולקציית סופגניות בהשראת ממתקים וקינוחים קלאסיים. מה בהיצע? סופגניית בננה ספליט עם קרם בננה, ציפוי שוקולד בלגי ואגוזי לוז מקו־ רמלים; סופגניית חטיף קוקוס עם קרם קוקוס, פונדנט קוקוס, ושבבי קוקוס ורוד; סופגניית אגוזי עם קרם שוקולד בלגי, ציפוי נוגט אגוזים ואגוזי לוז; סופגניית תותי פרוטי עם קרם תות שדה וקצפת ובציפוי וניל; וסופגניית סוכריית טופי עם קרם טופי, ציפוי קרמל ושברי טופי.
מחיר: 8 שקלים
בשורה התחתונה: איזה כיף לחזור אל הקינוחים הישנים, אך עם האיכויות והטעמים שאליהם התרגלנו בשנים האחרונות. הבצק של “ביסקוטי” מושלם, הציפויים מגרים והטעמים מפנקים.
2. "מתוקה רומסרוויס"
הקונדיטוריה והקייטרינג יוצאים עם ליין סופגניות חצויות כמו כריך וממולאות. לצדן תמצאו גם סופגניות קלאסיות, ממולאות ומצופות. הטעמים המעניינים: סופגניית פרלינה שוקולד במילוי פרלין שוקולד, נוגט ואגוזי לוז ומוס שוקולד; סופגניית טירמיסו במילוי בישקוטי טבול בקפה, אייריש קרים וקרם מסקרפונה; סופגניית פבלובה פטל במילוי כתר מרנג ורוד וקולי פטל; וסופגניית תות סברינה במילוי ריבת תות, קרם וניל, קצפת ותותים טריים. שקלים.
מחיר: 8.5־5.5 שקלים
בשורה התחתונה: קונדיטוריית “מתוקה” ידועה ביצירתיות ובאיכות שלה. הסופגניות החדשות יוצאות לגמרי מהקופסה והן נראות כקינוח. הבצק שלהן רך, המילויים מצוינים וטריים, ויותר מכל - כיף להגיש אותן לאורחים מיוחדים. אל תוותרו על סופגניית תות סברינה.
3. “רולדין"
הרשת מציגה השנה סופגניות בעבודת יד, בהשראת השף הצרפתי כריסטוף אדם. בתפריט תמצאו סופגניית רד פורסט במילוי גנאש פירות אדומים, ציפוי אמרנה, תלתלי שוקולד לבן וצ’ייסר קרם חלב; סופגניית קראנצ’י באנצ’י במילוי גנאש שוקולד חלב ופנקוטה, ציפוי שוקולד בלגי ובייגלה מקורמל עם צ’ייסר שוקולטה; סופגניית שוקולטה ביאנקו עם גנאש קרם חלב איטל־ קי בציפוי שוקולד לבן, תלתלי שוקולד חלב וצ’ייסר שוקולטה אגוזי לוז; סופגניית פיסטאש במילוי קרם פיסטוק ושוקולד לבן, גלסאז’ פיסטוק ודובדבן אמרנה; סופגניית אייריש קופי עם גנאש שוקולד לבן, וויסקי וקפה וציפוי שוקולד בלגי, נטיפי מרנג קפה וקצפת; סופגניית בננה קוטה עם גנאש בננה ושוקולד לבן, ציפוי קרמל ושקדים מקורמלים ונטיפי מרנג; וסופגניית קרם ברולה.
מחיר: 10־5 שקלים
בשורה התחתונה: כמו שכבר הורגלנו בשנים קודמות, הסופגניות של “רולדין” הן הכי צבעוניות שיש. וכמו בשנה שעברה, גם הפעם סופגניות הצ’ייסר עומדות במרכז. אין ספק שזה תורם למראה, אך לא תמיד הצ’ייסר הצליח לשדרג את הטעם. אנחנו אהבנו את סופגניית הקראנצ’י באנצ’י.
4. Brown ו- Brown Buy The Way
הקונדיטוריה השיקה קולקציית סופגניות על טהרת הטעמים הקלאסיים: קונפיטורת תות, קונפיטורת פטל, קרמל מלוח, קרם פטיסייר צרפתי וגנאש שוקולד.
מחיר: 6.5-7.5 שקלים
בשורה התחתונה: לעתים האיכות היא בפשטות. הסופגניות אווריריות, המילויים והציפויים לא מתוחכמים מדי אך מצוינים, והקונפיטורות לא מתוקות מדי.
5. “לחמים"
השנה מתהדרת המאפייה בטעמים קלאסיים: ריבת תות שדה עשירה בפרי, גנאש שוקולד בלגי, ולילדים - סופגנייה בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות.
מחיר: 7 שקלים.
בשורה התחתונה: בלי הרבה בלגן, הסופגניות של “לחמים” עושות את העבודה: הבצק על טהרת החמאה לא שמן מדי והמילויים טעימים ואיכותיים.
6. אורן בקר
השף־קונדיטור מציע סדרת סופגניות בהשראת הטעמים והניחוחות של שוק מחנה יהודה: סופגנייה עם קרם שוקולד לבן וקינמון טחון טרי מהשוק; סופגניית תאנים בלדי ריבת תאנים; סופגנייה ממולאת בקרם חלבה עם נגיעות פירות יבשים ואגוזי לוז; סופגנייה עם קרם שוקולד מריר בתוספת ערק ירושלמי; וסופגנייה טבעונית במילוי ריבת תותים.
מחיר: 4 שקלים
בשורה התחתונה: אנחנו מאוהבים ביצירתיות של אורן בקר, אשר לא פוגעת בטעם המשובח. הבצק מעולה, השילובים מפתיעים וטעימים והסופגניות לא כבדות מדי. גם המחיר משחק תפקיד, והוא נמוך לעומת המתחרים.
7. “אייסברג"
רשת הגלידריות יוצאת עם סופגניית מקרון - מקרון ממולא בגלידת וניל או סורבה תות, ומעליו ריבת תותים. שקלים.
מחיר: 10 שקלים
בשורה התחתונה: הסופגנייה נטולת שמן, אך היא ממש לא דיאטטית. אף שזהו גימיק נחמד, הוא לא מהווה תחליף לסופגנייה המסורתית. הטעם מרענן ומתוק, בלי הכבדות של הבצק.
8. Little Italy
המרכז שבמתחם שרונה מציע את הבומבלונה (“פצצה קטנה”) - סופגניות קטנות ומטוגנות שנפוצות בצפון ומרכז איטליה. בין הטעמים: בומבלונה קרם פיסטוק ושקדים בזיגוג פיסטוק ושבבי פיסטוקים קלויים; בומבלונה במילוי שוקולד לבן איטלקי בגלייז דובדבני אמרנה; ובומבלו־ נה נוצ’יולה צ’וקולואטו (לוז־שוקולד).
מחיר: 8 שקלים
בשורה התחתונה: הבצק דחוס. אהבנו בעיקר את השילוב של דובדבני האמרנה והשוקולד.
9. "בונז׳ור"
ברשת תמצאו סופגניות במגוון מילויים: ריבה וציפוי אבקת סוכר וניל, ריבת חלב ושוקולד, בשלושה גדלים: 35 גרם.80 גרם ו־55 גרם,
מחיר: החל מ-2.90 שקלים
בשורה התחתונה: הסופגניות של “בונז’ור” לא מפתיעות אך הן קלאסיות, אווריריות ואיכותיות. מתאימות למי שלא רוצה להוציא עשרות שקלים על סופגניות גורמה.
10. “ברמן"
למאפייה סופגניות חלביות ופרווה. בין הטעמים: ריבת חלב, קרם שוקולד חלב, קרם גבינה אוורירי בציפוי פירורים פריכים, מוס גבינה ואייריש קרים בציפוי אייריש קרים, ריבת תות וציפוי אבקת סוכר, ריבת תות בציפוי גנאש וסוכריות צבעוניות.
מחיר: 5.80־4.70 שקלים
בשורה התחתונה: הבצק כבד ודחוס, מזכיר את הסופגניות של פעם. המילויים חביבים ובכמות הנכונה.