חג החנוכה עבורי הוא סוג של שחרור. לאורך כל השנה, בין חג ליום חול, אנחנו מקפידים על מה שמכניסים למטבח ולפה. משתדלים לא לטגן יותר מדי, לא לאכול המון בצקים, עוגות ומתוק. בקיצור, לא מגזימים. אבל כשמגיע חג חנוכה, אנחנו חוגגים שמונה ימים של שיכרון טיגון. זה לא משנה אם אנחנו מארחים, מתארחים או נפגשים, תמיד נפגוש משהו קטן וסמלי שיציין את מהות החג. פה סופגנייה, שם לביבה, מבחר גיוונים למתוקים או מלוחים, והטיגונים מגיעים לשיאים.
רגע לפני שאנחנו נפרדים מהחג ומנסים לחזור לגזרה הדקיקה שלפני, בחרתי בעוד טיגון קצרצר, המשלב בין בצק לתפוח אדמה. השתמשתי בבצק דקיק. לתוכו הכנסתי מלית תפוחי אדמה ועיצבתי לצורת משולש. מכיוון שהבצק דק וגמיש, ניתן לעצבו בצורות שונות, כמו מעטפת, סהרונים, גלילים קטנים, צרור או חבילה. השתמשתי בעלי בריק, דקיקים, עגולים, מחוספסים ושקופים. הם נמכרים בשווקים או במרכולים בחבילות של 20 יחידות עגולות. אלה עלי בצק מאוד נוחים לעבודה. אין צורך בהכ־ נה מורכבת. אחרי טיגון קצר מקבלים מטעמים פריכים ומתפצפצים.
רוצים כבר לחזור לשגרה? מספיק שתברישו אותם במעט שמן, תכניסו לתנור ותקבלו תוצאה מפתיעה. אם לא מצאתם עלי בריק, אפשר להשתמש בבצק פילו. אלה עלים גדולים ויש צורך להיעזר במספרים ולחתוך אותם לגודל הרצוי. ניתן להכין מהם כיסנים בצורות ובעיצובים שונים. בחרתי את צורת המשולש. השתמשתי במלית תפוחי האדמה, כמו לביבה בתוך כיס בצק דקיק. אחרי טיגון בשמן עמוק מקבלים משולשי בצק זהובים, שחומים ובוהקים. טעים ופריך במיוחד.
הפורטל הקולינרי של פסקל
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר בינוני. יוצקים מים עד כדי כיסוי ומבשלים כ-40 דקות לריכוך תפוחי האדמה. מסננים ומעבירים לקערה. מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה. מוסיפים את כל החומרים לקערת תפוחי האדמה. מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים בעזרת תיבול. מניחים כף מהמלית על כל עלה ומקפלים למשולשים מהודקים. אפשר למרוח את שולי המשולשים בחלבון ביצה. מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק. מכניסים כמה משולשים ומטגנים עד קבלת גוון חום־זהבהב ומוציאים. מגישים חם.