יקום הגבר שלא קיטר, התבכיין והתלונן על קיומו של יום האישה, כשהתירוץ המוביל הוא כמובן "למה לנו לא מגיע יום משלנו?". אז הזמנים השתנו, וכבר כמה שנים שגם אלינו הגיע יום הגבר הבינלאומי בטיסה ישירה מטרינידד וטובגו. כן, מסתבר שדווקא מדינה באיים הקריביים היתה זאת שנתנה הרבה כבוד לגברברים ומדינות העולם החלו גם הן להדביק את הפער ולהביע הערכה למין החזק.
בכל שנה מציינים את יום הגבר (The International Men’s Day) ב - 19 בנובמבר. הדרישה להשקעה ביום הגברי התעוררה כבר במהלך שנות ה – 60. גברים כמובן אוהבים לקחת את הזמן ולדחות הכל, וכך נוצר מצב שרק בשנת 1999 הוכרז היום שבו נותנים קצת יחס גם לגברים. היה זה ד"ר ג'רום טיילוקסינג (Dr. Jerome Teelucksingh) שלקח את המושכות לידיים וקבע את האיוונט נוטף הטסטוסטרון כיום חג.
בדומה למטרות החשובות של יום האישה הבינלאומי, גם למקבילה הגברית יש אג'נדות חברתיות חשובות.
בין מטרות המאורע: הדגשת מודלים חיוביים לגברים, התמקדות בבריאות גברים ונערים, קידום שוויון מגדרי ושיפור היחסים בין המינים. גם כאן האג'נדות החברתיות, הרצון והאקטיביזם מפנה הרבה מקום לקפיטליזם טהור. בניגוד לזה הנשי, הקרנבל לא מגיע באריזות בגווני ורוד ואדום וגם הטירלול הקולקטיבי סביב קניית מתנות לא משתווה לזה שהולך במחנה הצודק. כלומר, עדיין לא.
חברות, מותגים ותאגידים לא מפספסים הזדמנות לשווק לנו כל מה שאפשר לעטוף באריזה גברית ובעלת נוכחות בגווני כחול ושחור. זה מתחיל מבשמים, שעונים וצעצועים טכנולוגיים כאלה שיקנו לו שעות של התעסקות, ולך מתחרה אמיתי על זמן האיכות המשותף. אולי זאת לא הדרך הכי טובה למכור לך את היום הזה אבל היי, תזכרי שעוד כמה חודשים מגיע תורך, אז אולי כן שווה להשקיע.