אחרי שחגגנו עיצובית בסלון ובפינת האוכל, לא יכולנו להתעלם מהחלל שבו רוב בני הבית נמצאים כל היום. מכיוון שבסופו של יום מדובר בחלל פתוח אחד גדול, ובסלון ובפינת האוכל חגגנו עם צבעוניות, החלטנו במטבח לבחור קו עדין ורגוע שיאזן את הכל. מכיוון כמובן שמדובר בדירה שכורה ולא רצינו להיכנס ליותר מדי הוצאות, בחרנו לא לצבוע / לצפות את כל ארונות המטבח. ברור שניתן לעשות זאת, אבל הכל עניין של תקציב.
אז מה עשינו?
דבר ראשון בחרנו צבע לקיר. היה לנו ברור שהולכים על גוון עדין אבל אחר- לא לבן. הגוון הנבחר הוא IS0139 ורוד פודרה של נירלט שהוא למעשה ורוד עדין, מעורבב עם לבן ומעט חום והפך להיות אחת הבחירות המובילות בעולמות עיצוב הפנים לפי מה שהדס כהן מנהלת תחום אדריכלים והשראה נירלט סיפרה לנו. "הבחירה בגוון דווקא במטבח, בשילוב הארונות הלבנים יאירו את החלל בהרבה שיק וסטייל" ואנחנו לגמרי מסכימות.
טיפ של המקצוענים של נירלט: באזורים מאתגרים יותר כגון, מטבח, מסדרונות, מעברים וחדרי ילדים השתמשו באקווניר ADVANCE צבע אקרילי על בסיס מים, שפותח בטכנולוגיית USP, בעל רחיצות גבוהה במיוחד ומתנקה בקלות ללא פגיעה במרקם הצבע. עמיד פי 2 בקרצוף כבד, ושחיקה מצבע רגיל.
השלב הבא היה לטפל בקלאפה הבומבסטית מעל הכיור. רצינו משהו שירכך ויעדן אותה. בחרנו בטפט דביק של מלכת הטפטים קרן דניס, דגם MODERN HOUSE. אם זו לא הייתה דירה שכורה כנראה שהיינו בוחרים טפטים לכל הארונות. היתרון הגדול בטפט הזה, שקל מאוד להדביק אותו גם עם 2 ידיים שמאליות, ולא פחות חשוב, קל להסיר אותו בלי לפגוע בקלאפה כשעוזבים את הדירה. מכיוון שמדובר במטבח, בחלל עם מים ושומנים, היה לנו חשוב לבחור טפט איכותי שיהיה קל לנקות.
מכאן עברנו לחפש פתרונות אחסון נוחים ויפים, כי זה משהו שתמיד צריך. מעל הקלאפה בחרנו 3 סלסלות מקרמה מדהימות של רשת הסטוק, כך שמחד הן משתלבות בהרמוניה בעיצוב ומשרות מראה נקי ומסודר, ומאידך- יש מקום להעמיס בהן כל מה שלא נכנס לארון.
הוספנו פינת עציצים מרעננת וסלסלת קש של הסטוק עם פירות ולימונים. זה תמיד מוסיף צבע, לא תופס הרבה מקום על השיש ובעיקר מאפשר לשמור על הסדר.
מכיוון שהמטבח פתוח לסלון המהמם ורואים בבירור ממנו את מראת הקש המהממת של INDO.CO.IL בחרנו להשאיר את הקיר נקי ולשלב בו רק מדף קטן ומהמם מרשת מתכת ועץ של רשת הסטוק. הוא גם מעניק עוד שטח אחסון נוח וגם יוצר אלמנט דקורטיבי שקל לנקות. חשוב לשים לב שבסביבת הכיריים לשלב רק אלמנטים קלים לניקוי.
ופסח בפתח, וזו הזדמנות לכמה טיפים של המומחיות:
ארבל אורפז בעלת העסק 'החשק לסדר' לסידור בתים ועסקים ממליצה לשמור על משטחים נקיים: "כשהשיש מלא יש תחושה תמידית על עומס במטבח. שימו לב שאתם משאירים רק את מה שנחוץ על השיש או נעים לכם לראות. אם אתם חייבים קפה על הבוקר, תוכלו להשתמש בצנצנות דקורטיביות שיאפשרו נגישות גבוהה ובסטייל".
עדי ארליך מעצבת פנים בעלת סטודיו ברליך - עיצוב חלל מוסיפה: "סירים וצלחות כדאי תמיד לסדר במגירות. היום צירי המגירות יכולים להחזיק משקל כבד. לא לשכוח לתכנן גם מגירה אחת לתבניות".
ואיך מסדרים את כל הסירים? לארבל יש את התשובה:
"סיר על גבי סיר עם מכסה הפוך: מתאים על מדף או במגירה גבוהה. סיר בתוך סיר ומכסים בצד: מתאים על מדף או מגירה נמוכה. אפשר לשים את המכסים בתוך סלסילה. מעמד למכסים : מתאים למטבחים מרווחים בהם אין מחסור בשטח אחסון. תבחרו את מה שמתאים לכם לפי כמות האחסון שיש לכם במטבח".
אז מה היה לנו כאן?
צבע נירלט להשיג ובחנויות המותג ברחבי הארץ ובאתר
טפט של קרן דניס להשיג בחנות האונליין
סלסלות ומדף של רשת הסטוק - להשיג בחנויות הרשת בפריסה ארצית ובאינסטגרם
ייעצה לפרויקט המהפך: עדי ארליך מעצבת פנים בעלת סטודיו ברליך - עיצוב חלל