סובלים ממחסור בברזל? ד"ר מאיה רוזמן הביאה בתוכניתה ב-103FM רשימה של צירופי מזון שמשפיעים על ספיגת הברזל בגוף. "הברזל חשוב לכוח - הוא מוביל את החמצן לכל הגוף ומאפשר את הפקת האנרגיה בשרירים ובכל שאר התאים. חוסר ברזל גורם לחולשה ואנמיה. יש גורמים שמעלים את ספיגת הברזל, ויש כמה שמעכבים", הסבירה.
יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
משפרי ספיגה:
ויטמין C - עוזר לספיגת סידן וברזל. בארוחה בשרית שיהיה בה סלט/פלפל אדום, ייספג יותר ברזל. בארוחה חלבית ייספג יותר סידן. בכריך עם גבינה ופלפל/עגבניה - ייספג יותר סידן.
יין אדום - הפוליפנולים ביין משפרים את ספיגת המינרלים הללו. כשמסיימים ארוחה חלבית/בשרית עם כוס יין אדום, נספג מהארוחה יותר סידן או יותר ברזל.
מעכבי ספיגה:
סיבים תזונתיים - הסיבים שיש בקליפות הירקות והפירות, וקליפות הדגנים כמו שיש בדגנים מלאים - לחם מלא, אורז מלא, שיבולת שועל מלאה, סופחים אליהם חלק מן הברזל ומעכבים את ספיגתם. אז נכון, במקרה של אורז מלא ובשר - ייספג קצת פחות ברזל. אבל זו בשום אופן לא סיבה להפחית בכמות הסיבים שצורכים. הסיבים מפחיתים מחלות מעיים, סוכרת, מחלות לב, משביעים ועוזרים לדיאטה.
חומצה אוקסאלית - חומר זה נמצא בכמות גדולה בתרד, מנגולד, פטרוזיליה, קקאו. בארוחה עם בשר ותרד – לא ייספג ברזל. פופאי. זה מיתוס. הוא לא היה יכול להיות חזק מאכילת תרד.
ברזל וסידן - מעכבים אחד את השני: ברזל וסידן נספגים באותו מקום במעיים. אם אוכלים אותם יחד - חלק מכל אחד מהם לא ייספג. להפריד בשר וחלב - יש בזה היגיון תזונתי. וגם, אם נוטלים טבליות ברזל לא כדאי לעשות זאת אחרי ארוחה חלבית שמכילה גבינות.
האמור בכתבה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.