אפשר לעבוד עלינו בכל מיני דרכים, אחת מהן זה כותרות מאוד מטעות ומבלבלות שכותבים לנו בגדול על אריזות המזון. חשוב לציין – לא משקרים לנו - כותבים עובדה שהיא אמיתית אבל מטעים אותנו כי גורמים לנו לחשוב שמדובר במוצר בריא.
היום אני רוצה להתייחס לכותרת: מופחת סוכר. מה זה מופחת סוכר? זה אומר מוצר שהיה עתיר בסוכר בצורה חריגה, ואז "שיפרו" אותו ועשו לו גרסה "מופחתת סוכר". באמת יש שם פחות סוכר מאשר במוצר המקורי, אך האם מדובר במוצר בריא? ברוב המקרים – ממש ממש ממש לא.
גם אחרי השדרוג והפחתת הסוכר המבורכת, עדיין מדובר במוצר עתיר סוכר שאינו בריא. אז לא שיקרו לנו, אבל גרמו לנו לחשוב שזה מעט מאוד סוכר. הנה כמה דוגמאות:
- מילקי מופחת סוכר מכיל– 10% סוכר ומעל שלוש כפיות סוכר במעדן אחד. זה קצת?
- קטשופ מופחת סוכר – מכיל במקום 22% סוכר 10% סוכר. זה קצת?
- רוטב טריאקי מופחת סוכר מכיל גם הוא מעל 11% סוכר, הסוכר נמצא ברשימת הרכיבים במקום השני מייד אחרי "מים".
- קורנפלקס קראנץ שוקולד מופחת סוכר – מכיל גם הוא 10% סוכר (במנה הגיונית ייצא לכם יותר מכפית סוכר).
לסיכום, מופחת סוכר זה לא בהכרח דל סוכר, שימו לב להבדל החשוב. ושלא יעבדו עלינו.
האזינו: