מחקרים שבוצעו לאחרונה הראו שרוב האנשים אוכלים פי שניים מלח ממה שהגוף צריך. אז מה עושים כדי לצמצם בכמויות, ומאיזה מוצרי מזון עלינו להיזהר?

ד"ר מאיה רוזמן עושה לנו סדר: המזונות המסוכנים ביותר שמכילים כמות גבוהה של נתרן הם רוטב הסויה, גבינות מלוחות, מלפפונים חמוצים וחטיפים מלוחים. עם זאת חשוב לדעת שהתשובה תלויה מאוד בכמות שאוכלים בפועל. הדבר שהכי חשוב לזכור הוא ש-1200 מ"ג שווים לחצי כפית מלח.

מלח (צילום: אינג'אימג')
מלח (צילום: אינג'אימג')

מה שלא פחות חשוב, זה מהי הכמות שאוכלים. גבינה בולגרית אוכלים בדרך כלל קובייה ששוקלת 100 גרם, אז אם רשום שהגבינה מכילה 1600 מ"ג נתרן ל-100 גרם, זה אומר שאנחנו מוסיפים לסלט יותר מחצי כפית מלח, וזה המון.

בלחם למשל, אנחנו אוכלים בפרוסה 25 גרם. אז אם יש 400 מ"ג נתרן במאה גרם, ברי שבכל פרוסה יש רק 100 מ"ג וזה לא הרבה.

האזינו: