"סיבים תזונתיים הם תאים צמחיים לא נעכלים עם השפעות בריאותיות מאוד חשובות", הבהירה ד"ר מאיה רוזמן תחילה. "הם מפחיתים את קצב ספיגת הסוכר מן המאכלים אל הגוף ולכן מפחיתים סוכרת, הם מונעים עצירות, מפחיתים סיכון לסרטן המעי הגס, תורמים לשובע לזמן ארוך כי העיכול שלהם איטי".
"לכן, סיבים תורמים לצריכת קלוריות נמוכה, מפחיתים את רמות הכולסטרול בדם ומפחיתים סיכון למחלות לב (כי מפחיתים ספיגה חוזרת של חומצות מרה). כל הירקות והפירות עשירים בסיבים תזונתיים".
עוד הוסיפה: "יש סיבים תזונתיים גם בקטניות, וגם בדגנים מלאים (לחם מלא, אורז מלא, שיבולת שועל מלאה), אבל אין סיבים במאכלים מהחי כמו בשר, ביצים, גבינות. גם אין כמעט סיבים בפחמימות ריקות כמו לחם לבן, מאפים ובצקים מקמח לבן. כמה צריך? ההנחיות הן לא מספר מדוייק כרגע אלא הכמות המינימלית היומית, ארגון הבריאות העולמי ממליץ על לפחות 40 גרם סיבים ליום".
"למשל, במנה של בערך כוס סלט כרוב יש שלושה גרם סיבים, בפרוסת לחם מלא יש בערך 203 גרם סיבים, בתפוח אחד יש חמישה גרם... כלומר מי שאוכל מספיק ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים – מגיע ללא בעיה למה שצריך. האם יש דבר כזה יותר מדי סיבים? כן, אבל על זה נדבר בהזדמנות אחרת".
האזינו: