ענבים הם ללא ספק מהפירות הכיפיים של הקיץ: נוח לאכילה בכל מקום, הוא מתוק וטעים ובקושי מלכלך. אך ידעתם שזהו הפרי הכי יעיל בהפחתת סיכון למחלות לב? בפינת חקלאי השבוע, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על הפרי הנהדר.
"בענבים כמות גבוהה במיוחד של נוגדי חמצון מדהימים, שנקראים פוליפנולים והם אלו שמקנים ליין את היתרונות הבריאותיים שלהם", תיארה. "הם מפחיתים בצורה משמעותית את הסיכון להסתיידות עורקים. הענבים עשירים בסיבים תזונתיים שחשובים לתחושת שובע ולבריאות המעיים, במינרלים כמו ברזל ואשלגן שדרוש לוויסות לחץ הדם".
בהמשך הדגישה: "אין הבדל בין ענבים לבין פירות וירקות אחרים, ולא רק זה – לא מרססים ענבים כשהם בשלים או לקראת הבשלה אלא בשלב מוקדם יותר ועד שהם מגיעים אלינו רוב החומרים האלו כבר התפרקו. מה עם הסוכר? הענבים מכילים כ־15% סוכר שזה אמנם קצת יותר מרוב הפירות, אבל יש בהם רק 65 קלוריות במאה גרם"
"אז האם צריך לספור 13 ענבים כמנת פרי? ממש לא. מנת פרי היא 150 גרם ענבים, אפשר לשקול, ותגלו שזה בערך 25 ענבים, לפעמים אפילו יותר, תלוי בגודל כמובן. אוהבים יין? כמובן שנוגדי החמצון בענבים הם אותם נוגדי חמצון כמו שיש ביין", הרגיעה מאיה. "היתרון של הענבים הוא שיש בהם סיבים תזונתיים שתורמים לבריאות שלנו בפני עצמם ומונעים גם מחלות מעיים".
בהמשך, שוחחה ד"ר רוזמן עם ראובן ביטן, יו"ר מגדלי הענבים בישראל, ושמעה עוד על סגולות הפרי.
האזינו: