שוב הגענו לסוף השבוע וזאת הזדמנות נהדרת לנשנש משהו מול הטלוויזיה. מול מה נשב ונסגור את השבוע החולף? כחלק מפינת 'מנשנשים סדרתיים', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על צ'יפס השעועית הצהובה, שעשוי בהחלט לסגור לנו את הפינה. 

"השעועית הצהובה מלאה בסיבים תזונתיים, ובלי שום מצפון", הבהירה תחילה. "ללא טיגון בשמן עמוק, כזה שנוצרים בו חומרים מסרטנים. אז איך מכינים? לוקחים שעועית צהובה מהמקפיא ומפזרים על נייר אפיה בתבנית התנור".

שעועית צהובה (צילום: אינג'אימג')
שעועית צהובה (צילום: אינג'אימג')

"אחר כך מרססים בספריי שמן איכותי - כזה שמכיל שמן זית ולא ספריי עם שמן קנולה או אחר - מעט מלח גס מעל, ואפשר קצת שום גבישי בשביל הטעם. ולאחר עשרים דקות בחום של 180 מעלות, החגיגה מוכנה", הסבירה ד"ר רוזמן.

האזינו: