האם שוקולד גורם לקמטים או לאקנה? חשוב להבדיל בין השפעת הסוכר על הגוף, לבין השפעת הקקאו. בעוד הסוכר פוגע ישירות ביצור הקולגן וגורם להופעת קמטים ולדלקות בגוף המפחיתה את התחדשות התאים, הקקאו דווקא עושה בדיוק ההיפך. בקקאו קיימים נוגדי חמצון חשובים שטובים נגד מחלות לב ואף מאטים תהליכי הזדקנות.
אם רוצים לקבל את יתרונות הקקאו בלי השפעת הסוכר אפשר לשתות משקה קקאו, או לבחור בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים ומעט סוכר – ואולי אפילו בשוקולד ללא סוכר.
ומה עם האקנה? המיתוס ששוקולד גורם לאקנה (חצ'קונים) כבר קיים שנים רבות, והאמת היא שאין לו הוכחה מדעית חד משמעית. פרט למחקר אחד שבוצע לפני 1970, לא נמצא קשר חד משמעי ואף ההיפך, היה מחקר שבו נתנו רק קקאו לקבוצת נשים ולא נמצא קשר מובהק בין הקקאו לבין הופעת אקנה או כל סוג אחר של בעיות עור.
אבל מצד שני – כן הוכח, שסוכר עלול לגרום לאקנה וזה במחקרים רבים במשך השנים. הסוכר הוא מרכיב עיקרי ברוב סוגי השוקולד – בשוקולד חלבי קיים יותר מ-50% סוכר, וכך גם בחלק מסוגי השוקולד המריר. הסוכר גורם לתגובת אינסולין גבוהה, לשינויים ברמות הורמוני הסטרס בגוף, ואלו יחד עלולים לגרום לפצעונים בעור.
במחקר שבוצע בעבר ובו בדקו צעירים בגיל 15-25, שנחשבים לגיל המסוכן ביותר מבחינת האקנה, תפריט עתיר חלבון ודל פחמימות וסוכרים למשך 12 שבועות, קבוצת הביקורת קיבלה תפריט שמכיל דווקא הרבה פחמימות וסוכרים. התפריט דל הפחמימות והסוכר גרם לא רק לשיפור במצב הבריאותי ולתגובתיות הגוף לאינסולין, אלא גם לשיפור משמעותי במצב העור.
אני חייבת להוסיף שניסיתי את העניין על עצמי כבר כמה פעמים ובכוונה אכלתי כמות גדולה של שוקולד (מעל חצי חפיסה) במשך 3 ימים, וכל פעם זה גרם להופעת אקנה. אז אם כבר אוכלים שוקולד יש עדיפות ברורה לשוקולד ללא סוכר או לשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים (מעל 70%) שמכיל פחות סוכר.