פרי האלים, פרי הדרקון וגם פיטאיה - הרבה שמות יפים יש לפרי הצבעוני המדהים הזה. הפרי שמגיע בצבע סגול, אדום, ורוד, כתום ובעוד צבעים, צורה מיוחדת, ופרח שפורח רק בלילה. איפה מוצאים את הקסם הזה? מסתבר שגם בארץ.

פיטאיה (צילום: אינגאימג')
פיטאיה (צילום: אינגאימג')

אמנם המקור מוויאטנאם, אבל הפיטאיה גדלה גם פה וזמינה לנו בדיוק עכשיו בעונה הזו. למה כדאי לשלב אותה בתפריט? כיועצת מדעית של מועצת הצמחים, הנה 5 סיבות שלא תרצו לפספס:

ויטמין C בכמות יפה
ויטמין C דרוש למערכת החיסון שלנו במיוחד בעונת המעבר, ובנוסף הוא דרוש לבניית הקולגן בגוף – למניעת נשירת שיער ולהפחתת קמטים.

ברזל
הפיטאיה עשירה בברזל, שדרוש למניעת אנמיה. מאחר שאחד המקורות העשירים בברזל זה בשר והודו, צמחונים לפעמים נוטים לאנמיה. קטניות, אגוזים ושקדים, כמו גם פירות וירקות עשירים בברזל, הם מקורות חלופיים מצויינים לגוף. בפרי פיטאיה אחד יש ברזל כמעט כמו שיש במנת חזה עוף.

אל תשאירו את הילדים שלכם מאחור? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה ללימודי אנגלית בשיטת AI

פיטאיה (צילום: אינגאימג')
פיטאיה (צילום: אינגאימג')

מגנזיום
בימים אלו בהם לרבים מאיתנו יש חוסר במגנזיום בתפריט, שמורגש בהתכווצויות שרירים בלילה או אחרי פעילויות... כדאי לדעת שבפיטאיה יש כמות יפה של מגנזיום. פרי אחד אמנם לא מכסה את הדרישה היומית למבוגר, אך בהחלט משפר את הצריכה היומית.

ליקופן
הליקופן הוא נוגד חמצון חזק מאוד, שיעיל במניעת מחלות רבות. המחקרים בהם הוא התפרסם במיוחד, הדגישו את יעילות הליקופן כנגד התפתחות או החמרת קטרקט בגיל המבוגר, וכן הפחתת סיכון לסרטן, במיוחד סרטן הערמונית בגברים.

אינדקס גליקמי נמוך
הפיטאיה אמנם מכילה כ 12% סוכר, אך האינדקס הגליקמי שלה נמוך, כלומר קצב ספיגת הסוכר לאחר אכילתה הינו איטי ולכן מתאים גם לסובלים מסוכרת גבולית. מחקרים שבוצעו בתחום הראו שהפרי יעיל לאיזון רמות הסוכר בדם, גם אם לא משלבים אותו עם אגוזים/שקדים להפחתת האינדקס הגליקמי.

למדו עוד מנועם הרטשיק, מגדל פיאטיה, בשיחה עם ד״ר רוזמן: