ד"ר מאיה רוזמן ברדיו 103fm הסבירה על האם כדאי לשתות בזמן ארוחה: ״למרות המיתוס הנפוץ, התשובה עבור רובנו היא שאין בעיה לשתות בזמן האוכל, אבל לחלקנו ממש לא כדאי. למה אין בעיה לשתות ולמי לא כדאי?״

במצב רגיל, מערכת העיכול שלנו ערוכה ומזומנה לעכל מזון בכל מצב צבירה שנאכל בקיבה שלנו יש הרבה יותר אנזימי עיכול ממה שבפועל צריך, שמחכים ב״היכון״ למזון שיגיע כדי לעכל אותו. לקיבה אפשרות להפריש פי כמה וכמה חומצות קיבה מאשר מופרשות בפועל בזמן הארוחה. אין שום בעיה לדלל את האוכל עם נוזלים, יש לקיבה מספיק אנזימים וחומצות. מה נחשב לנוזלים? לא רק מים, או כל שתיה אחרת שאנחנו מגדירים כשתייה.

שתיית מים (צילום: אינגאימג')
שתיית מים (צילום: אינגאימג')

מרק למשל, נחשב כמזון שמדולל בנוזלים, ואין הבדל מהותי בין צריכתו לבין אכילת ירקות מבושלים, חתיכת עוף ושתיית מים תוך כדי כך. גם ביוגורטים שאנחנו אוכלים יש מעל 70% מים. ברגע שאוכלים מזונות כמו מרק אין שום משמעות להפרדת השתיה מן האוכל כי הנוזלים מגיעים בתוך המנה עצמה. לאכול מרק זה בעצם כמו לאכול ירקות מבושלים ויחד איתם כוס שתיה חמה.

מאחר שנוזלים מדללים את תוכן הקיבה, היא מתנפחת יותר, ונוצרת תחושת שובע גדולה יותר. מים או מרק או שתיה אחרת בזמן האוכל יכולים לסייע בדיאטה לירידה במשקל.

שתיית מים מבקבוק פלסטיק, אילוסטרציה (צילום: ingimage ASAP)
שתיית מים מבקבוק פלסטיק, אילוסטרציה (צילום: ingimage ASAP)

עם זאת קיימים גם חסרונות בשתיית מים במהלך האוכל - למשל עליה בסיכון לרפלוקס. לאנשים שסובלים מרפלוקסים וצרבות, כדאי להפריד לחלוטין שתיה מן הארוחה. המטרה היא שהמזון יהיה מוצק ככל האפשר ואז הוא פחות "עולה" למעלה ופחות גורם לצרבות. כמו כן גם הליקובטר פילורי, החיידק הליקובקטר, נמצא ברוב המקרים בדיוק על השריר שסוגר את הקיבה (פילורוס) ומחליש את היכולת שלו להיסגר. הטיפול בהליקובקטר הוא אנטיביוטיקה, ובזמן הטיפול וההחלמה מומלץ להפריד בין נוזלים למוצקים מאותה סיבה של מניעת חזרת המזון כלפי מעלה.

לסיכום אין שום בעיה לשתות מה שתרצו בזמן האוכל, אבל אם אתם סובלים מרפלוקסים וצרבות מסיבות שונות בהחלט כדאי לכם להפריד בין כל שתייה/מזון נוזלי לבין האוכל שלכם.

שתיית מים, אילוסטרציה (צילום: ingimage ASAP)
שתיית מים, אילוסטרציה (צילום: ingimage ASAP)