בשנים האחרונות, המודעות לבחירות תזונתיות מושכלות הולכת וגדלה, ואיתה גם העניין בממתיקים חלופיים לסוכר. שוק הממתיקים מציע מגוון רחב של חומרים שמטרתם להמתיק את חיינו מבלי להכביד על צריכת הקלוריות, אך האם אנחנו באמת יודעים מה מסתתר מאחורי כל שם מסובך? החל מגילויים מקריים במעבדות ועד לפיתוחים מהטבע, הגיע הזמן לעשות סדר ולהבין את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהממתיקים הנפוצים בשוק. ד״ר מאיה רוזמן מסבירה לכם הכל על תחליפי סוכר בעקבות מאזין ששאל אותה מה התחליף הכי מומלץ:

סוכר  (צילום: אינג אימג')
סוכר (צילום: אינג אימג')

סכרין
התגלה לפני יותר מ-100 שנה כאשר חוקר במעבדה של פלסטיק הכניס במקרה לפה אחד מהחומרים הסינטטיים, והרגיש בטעם מתוק. הוא קרא לחומר סכרין ורק לאחר עשרות שנות שימוש ושיווק - גילו שמדובר בחומר מסרטן.

ציקלמט
התגלה באותו אופן, נחשב לאחר החומרים המסרטנים ביותר, אסור לשימוש בחלק ממדינות העולם.

אספרטיים
אינו פלסטיק, עשוי משתי חומצות אמינו – פניל אלנין וחומצה אפסרטית. נמצא כמסרטן, נפוץ ברוב משקאות הדיאט והזירו ובמעדני חלב דיאט.

סוכרלוז
עשוי מסוכר ומכלור יחד. הצרוף כל כך מתוק שאפשר להשתמש בכמויות קטנות יותר מסוכר ובכך לחסוך קלוריות. עד כה לא נמצאו לו תופעות לוואי שליליות על הבריאות.

סטיביה
עשוי מצמח שהעלים שלו מתוקים מאוד. אין לו תופעות לוואי שליליות על הבריאות.

חשוב לשים לב שמדובר בחומרים עצמם, לפעמים מוצר מסויים מכיל שילוב של חומרים נוספים שאינם מומלצים לבריאות ולכן חשוב מאוד לקרוא על האריזה של כל מוצר ממה הוא עשוי.

לקורס של ד"ר מאיה רוזמן: איך משפרים את הבריאות ואיך יורדים במשקל בצורה שפויה והגיונית https://dietmaya.co.il/course.html