חמוץ לכם?  סובלים מצרבות וחומציות? לא בטוח שצריך סותרי חומצה, אפשר לנסות קודם כל את השינויים התזונתיים הבאים ואז להחליט. המאזינה סיפרה שהפסיקה לקחת סותרי חומצה – ולא הרגישה בהבדל.

מה עושים אם סובלים מצרבות?
מפרידים נוזלים ומוצקים
כדאי מאוד לא לשתות יחד עם האוכל ולא לדלל אותו – לא להגדיל את נפח הקיבה, ובנוסף לכך למזון דליל יותר קל "לעלות" מאשר למזון מוצק.

אוכלים מאכלים יבשים מאוד כדי לספוח חומצה
כדי למנוע מן החומצה לעלות כלפי מעלה, אפשר בזמן הצרבת לאכול מאכלים שסופחים אותה: צנימים, שקדים, טחינה גולמית, קרקרים יבשים. אלו מתנפחים מספיחת החומצה ומפחיתים צריבה.

נמנעים ממוצרי חלב
אלו דורשים הפרשת יתר של חומצה לעיכולם ועלולים להחריף צרבות, כרבע שעה אחרי צריכתם.

יש להימנע ממוצרי חלב כדי לצמצם חומציות (צילום: אינגאימג')
יש להימנע ממוצרי חלב כדי לצמצם חומציות (צילום: אינגאימג')

נמנעים מחומצי וחריף
בזמן צרבות כדאי להימנע ממאכלים חריפים מאוד, וממשקאות שעלולים לגרום לתחושת שריפה -מיצים חומציים כמו מיצי פירות הדר, אלכוהול.

מקטינים ארוחות:
אם סובלים מצרבות באופן תדיר מומלץ לאכול ארוחות קטנות – כדי לא למתוח את הקיבה, זה יכול לעזור לסוגר להישאר במצב סגור. ארוחות גדולות גורמות למתיחת הקיבה והסוגר שלה, כך שייפתח.

נמנעים ממאכלים מטוגנים
אלו קשים יותר לעיכול, שוהים זמן רב בקיבה ומעלים סיכוי לרפלוקס וצרבות. הייתי נמנעת גם ממוקפץ עם מעט שמן למרות שאין לזה הוכחות חד משמעיות במחקרים מדעיים.

יש להימנע מאוכל מטוגן כדי לצמצם חומציות בבטן (צילום: אינג'אימג')
יש להימנע מאוכל מטוגן כדי לצמצם חומציות בבטן (צילום: אינג'אימג')

חשוב להדגיש – סותרי החומצה לא מרפאים את הצרבות, אלא רק מונעים מתכולת הקיבה להיות חומצית. ואז אם האוכל עולה למעלה, הוא פחות צורב. על ידי שינויים תזונתיים אפשר פשוט להפחית את התופעה שבה האוכל עולה למעלה מלכתחילה. שווה לנסות.

לקורס של ד"ר מאיה רוזמן: איך משפרים את הבריאות ואיך יורדים במשקל בצורה שפויה והגיונית https://dietmaya.co.il/course.html