ד״ר מאיה רוזמן מסבירה לכם על הפרי הצהוב האהוב, לבננות יתרונות ייחודיים שהופכים אותה לאחד הפירות המומלצים ביותר, והנה הסיבות:
הבננה קלה מאוד לעיכול
רכה ואינה מקשה על הקיבה. היא מתאימה לאנשים עם קיבה רגישה או דלקות, לאנשים מבוגרים וגם לפעוטות. היא עוזרת להסדיר את פעולת המעיים, ולא גורמת לעצירות, אמנם מפחיתה שלשולים אבל זה לא אומר שגורמת לעצירות.
היא סטרילית
כשצורכים אותה כשהיא סגורה עם קליפה מושלמת, אין בה חיידקים/זיהומים או לכלוכים. לכן מתאימה לאנשים אחרי ניתוח למשל, או אם אתם בשוק בארץ/בחו"ל, אפשר לקנות לקלף ולאכול... בלי לחפש ברזים לשטיפה.
מכילה המון אשלגן
מבחינה זו היא ממש מלכה ולא סתם נסיכה. האשלגן חשוב לויסות לחץ הדם ולבריאות הלב.
מכיל הרבה מגנזיום
שחשוב לפעילות השרירים, ובשילוב עם הפחמימות והסיבים התזונתיים, היא מתאימה מאוד כנשנוש אחרי פעילות גופנית להתאוששות השרירים.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות<<
מתאימה בכל שילוב
חמה, מטוגנת, קרה, או קפואה, בתוך עוגיות, מאפינס, לחמי בננה, פנקייקס, שייקים, גלידות וגם מיובשת. בננות שהפכו לבשלות מדי- פורסים, שמים בקופסה ושומרים במקפיא. זה נשמר אפילו 3 שנים.
עולה השאלה האם כל עוגה שנכניס לתוכה מרכיב בריא היא עוגה בריאה? זהו שלא בטוח בכלל. עוגת גזר, או עוגה עם סוכר חום, או עוגה שמשלבים בה בננות תהיה בריאה רק אם שאר המרכיבים בריאים. יתכן עוגה שתכיל שמן לא איכותי (שמן מזוכך), או כמות גדולה של סוכר (כולל סוכר חום), או קמח לבן חסר ערך תזונתי. ואז זה ממש לא משנה האם העוגה מכילה בננה, או גזר. המתכון לא טוב.
המאזין בתכנית עם רוזמן שאל לגבי מתכון שיש לו, ומכיל שיבולת שועל במקום קמח – שזה מעולה! הערך התזונתי של שיבולת השועל כפחמימה מלאה הוא מדהים. השמן במתכון שלו הוא שמן זית איכותי – וגם זה מצויין, המרכיב היחיד שהתלבטתי לגביו היה סילאן במקום סוכר, אמנם הסילאן טבעי יותר מסוכר ועדיף בריאותית, אך בסופו של דבר גם סילאן הוא חלק ממשפחת הסוכרים שאינם רצויין לגוף בכמות גבוהה. כדי לשמוע עוד על המתכון ועל השיחה עם המאזין הקליקו על תיבת הרדיו.
לקורס של ד"ר מאיה רוזמן: איך משפרים את הבריאות ואיך יורדים במשקל בצורה שפויה והגיונית https://dietmaya.co.il/course.html