לביבות הן מנה קלסית שמלווה אותנו לאורך דורות, והפעם הבאנו לכם גרסה בריאותית וקלילה המשלבת ירקות עונתיים עם טעם מעולה. המתכון של ד"ר מאיה רוזמן מציג אלטרנטיבה מזינה ודיאטטית ללביבות המסורתיות, תוך שימוש בירקות עשירים בויטמינים ומינרלים כמו קולורבי, זוקיני וגזר, הנותנים למנה ערך תזונתי גבוה וטעם עשיר.
רשימת מצרכים:
קולורבי אחד
זוקיני אחד
גזר אחד
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
חצי כוס פשתן טחון
ביצה אחת
תבלינים: מלח, פלפל שחור, שום גבישי, אבקת מרק בצל
אופן ההכנה:
מגרדים קולורבי, גזר וזוקיני בפומפיה או במעבד מזון.
מערבבים בקערה את הירקות עם בצל ירוק, פשתן טחון, ביצה ותבלינים
יוצרים כ־10 לביבות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן על ידי ספריי שמן
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ־20 דקות.
בתיאבון!