מחקר חדש שפורסם ב-Times of India חושף את היתרונות המשמעותיים של אכילת פירות יחד עם קליפתם. המחקר מצביע על נוכחות מוגברת של סיבים תזונתיים, ויטמינים ונוגדי חמצון בקליפות הפירות, המשפרים את תפקוד מערכת העיכול ומחזקים את המערכת החיסונית.

בין הפירות המומלצים לאכילה עם הקליפה נמצאת הגויאבה, המכילה ריכוז גבוה של ויטמין C וסיבים תזונתיים. התאנה, עשירה בנוגדי חמצון, והמשמש, המספק ויטמין A ו-C, מהווים אף הם אפשרויות מצוינות לצריכה עם הקליפה.

המנגו מציג נתונים מרשימים במיוחד: קליפתו, השוקלת כ-1.7 גרם, מכילה 36% מצריכת ויטמין C היומית המומלצת. הדובדבן והאפרסק תורמים אף הם לבריאות הכללית, כשקליפת האפרסק מכילה 2-3 גרם סיבים ו-10-15% מצריכת ויטמין C היומית המומלצת בכל 100 גרם.

מנגו (צילום: אינגאימג')
מנגו (צילום: אינגאימג')

השזיף והענבים מצטיינים בתכולת נוגדי החמצון שלהם. קליפת הענבים מכילה 1.4 גרם סיבים ו-20% מצריכת ויטמין C היומית, בנוסף לרספרטרול המועיל לבריאות הלב. האגס והתפוח משלימים את הרשימה, כשקליפת התפוח מספקת 2.4 גרם סיבים ו-5-7% מצריכת ויטמין C היומית.

מומחי תזונה ממליצים לשטוף היטב את הפירות לפני אכילתם ולהעדיף פירות אורגניים כדי להימנע מחשיפה לחומרי הדברה. צריכת הפירות עם קליפתם מהווה דרך פשוטה ויעילה להגברת הערך התזונתי של התזונה היומית.