החורף כבר כאן ואיתו מחלות החורף שמגיעות. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה בתוכניתה ב-103FM על חסרונותיו של ויטמין C בעונה הקרה: "ויטמין C רגיש מאוד והוא נהרס די מהר במגע עם האוויר. כשסוחטים תפוז למיץ תוך כדי הסחיטה נהרסים 30% ממנו, ואם מחכים עוד כמה שעות סביר להניח שאין במיץ ויטמין C בכלל. גם חיתוך הורס אותו, ככל שחותכים את הירקות לחתיכות קטנות יותר, כך יותר נהרס, ואם חותכים סלט קצוץ דק ומחכים כמה שעות, כמות ויטמין C שבו קטנה מאוד. בישול, חימום, אפיה גם גורמים לירידה בכמותו".
אך למרות זאת אפשר לקבל את הויטמין בקלות רבה דרך המזון, מסבירה ד"ר רוזמן: "הכמות המומלצת היא 60 למבוגרים, בעגבניה אחת 40 מ"ג, בתפוז אחד או קיווי אחד 100 מ"ג, ובפלפל אדום גדול 300 מ"ג. מספיק לאכול חמישית פלפל אדום כדי לקבל את הכמות היומית הדרושה. דווקא בפירות כמו בננה, תפוח, אגס ואפרסק כמות קטנה יותר של ויטמין C, פחות מ-10 מ"ג לפרי".
לסיכום, אין צורך בטבליות או תוספים, כי ויטמין C הוא מסיס במים, וכל העודפים שלו מופרשים החוצה בשתן תוך כמה שעות.