סלט הולך מצויין עם רוטב, ויש כאלה שמעדיפים לקנות את הרוטב בסופר מאשר להכין לבד בבית. ד"ר מאיה רוזמן ענתה בתוכניתה ב-103FM על השאלה איזה רוטב הכי בריא. בהמשך התייחסה רוזמן גם לוויכוח הנצחי בין המרגרינה לחמאה.
יש בסופרים שלל רטבים לטיבול סלטים. התחלתי לקרוא ולא ידעתי באיזה לבחור. מה מהם הכי בריא?
"אם את לא סובלת מבעיית משקל עלייך לקרוא את רשימת הרכיבים ולבחון אם קיימים חומרים משמרים או נוגדי חמצון. מצד שני מאד קל להכין רטבים בבית. לחבר סילאן, חומץ בלסמי וחרדל לדוגמה. לעומת זאת, הרטבים של הפסטות והשקשוקות שנמצאים בצנצנות מכילים בדרך כלל רק חומרים טבעיים ותבלינים שהם ממש בסדר לשימוש".
בחרתי ברוטב אלף האיים לדוגמה.
"אם מדובר ברוטב הרגיל ולא ברוטב לייט, אז הוא מכיל מים, שמן, סוכר, רסק עגבניות, חלמון ביצה ומלח. את כל המרכיבים הללו את יכולה להרכיב לבד. בהמשך הוא מכיל חומר משמר, חומרי טעם וריח, צבע מאכל טבעי מפפריקה. זה עוד נחשב לרוטב שהוא סביר אך לא כולם כאלה".
מאזינה נוספת שאלה האם מרגרינה היא בריאה או שעובדים עלינו.
"מרגרינה זה מוצר מתועש. כיום מנסים לעשות את ההקשייה של השומנים באמצעות סיבים תזונתיים במקום הכנסת מימן למולקולה ואז זה הופך לא להיות בריא מאוד. אני לא רואה שום דבר רע בחמאה, אם את רוצה קצת למרוח".