שמן או מים? זאת השאלה שנשאלה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM, גבי איזו טונה עדיפה. לדברי הדיאטנית, אחת מהן מכילה חצי מכמות הקלוריות".
"שמי רחל רציתי לשאול אותך לגבי טונה במים, קופסה של סטארקיסט, את המלצת לקנות טונה במים ולא בשמן, נכון?"
זה חצי מכמות הקלוריות, יש טונות בשמן שהשמן לא איכותי, לא כולן בשמן זית איכותי. השמן מעשיר את המוצר באומגה 6 שזה משנה את היחס בין אומגה 3 ל-6 וזה לא טוב.
"עדיף במים?"
לדעתי כן, אבל אמרו לי שזה פחות טעים.
"זה לא נורא, מתרגלים גם לטעם. אני מוציאה את הטונה מהקופסה ויש על הטונה כתמים צהובים".
מה? לא. החתולים שלי אוכלים רק טונה במים שנים, כל יום אני פותחת לפחות 2 קופסאות ובחיים לא ראיתי כתמים צהובים.
"יש בוודאות".
תחליפי את החברה, אצלי אין כתמים בכלל, בכלל. אם היה הייתי זורקת לפח.
"לא כדאי לאכול?".
אני לא יודעת, תמיד יש את הכתמים?
"לא תמיד אבל לפעמים אני רואה ממש על הטונה כתמים צהובים, ואומרת לבעלי 'אל תאכל את זה, אל תיגע'".
זה לא הגיוני כי כשסוגרים משהו בקופסת שימורים זה עובר תהליך של סטריליזציה, ורק אז סוגרים את זה, לא אמור להיות שם שום דבר עד הרגע שפותחים. מהרגע שפותחים זה יותר מועד לקלקול. אם הקופסה פתוחה אז יכולים להיכנס חיידקים ולקלקל את הטונה, אבל אם היא נראית טוב ומריחה טוב מלבד הכתמים, זה לא הגיוני שיש שם משהו.
"אולי תבדקי בפעם הבאה שאת פותחת קופסה?"
אני מסתכלת כל יום פעמיים, לא של סטארקיסט כי זה יותר יקר ובכל זאת מדובר בחתולים אז אני קונה מה שיש במבצע. לא ראיתי בחיים שלי כתמים צהובים. זה בכל הקופסאות?
"די הרבה אני רוצה להגיד, אני קונה רביעייה של טונה ואני פותחת ורואה לפעמים כתמים ממש צהובים".
לא הייתי אוכלת, זה מלמעלה?
"זה מהצד, כשאני פותחת בצדדים".
זה מריח בסדר?
"כן, אני אוכלת את זה, זה בסדר, זה טעים. את זה אני משתדלת לזרוק אבל למה זה קורה?"
אולי זה חלק של הדג?
"לא יודעת".
באמת לא יודעת מה להגיד לך, אני גם צמחונית אז לא קניתי מעולם טונה טרייה כדי להגיד לך. חיפשת בגוגל?
"אחפש גם בגוגל. יש לי עוד שאלה, יש טונה טו גו חדשה את מכירה?"
בוואקום?
"בקופסה ירוקה עם מזלג משהו 'טו גו' מוצר חדש, את מכירה?".
ראיתי.
"את לא מכירה אם זה טוב או טעמת?"
אני צמחונית אז לא בדקתי. יש לך אותו?
"לא, אני מחפשת".
את צריכה לבדוק כמה קלוריות ביחידה, כמה אחוז שומן, האם הוסיפו לזה שמן או לא. יש טונות שהן 5%, אני משערת שזה גם עם שמן, זה לא כמו טונה במים .אם זה 5% וזה שמן זית איכותי אין עם זה בעיה בריאותית כמובן.
"שאלה נוספת, בתמר מג'הול - כמה סוכר יש?"
אחד?
"כן. תמר אחד, כמה זה מנת פרי של תמר?"
2 תמרים זה מנת פרי. ב-100 גרם יש מעל 66% סוכר, ביחידה אחת יש 2 וקצת כפיות סוכר בתמר אחד גדול.
"זה נחשב הרבה, נכון?"
למה אנחנו משוות את זה? זה במקום משהו מתוק אחר? יש לזה יתרונות, סיבים תזונתיים, המון מגנזיום, אשלגן, צריכים לחשוב במקום מה זה. אם את רוצה להפחית את האינדקס הגליקמי את צריכה לשלב את האכילה של התמר עם חלבון או שומן כמו אגוזים ושקדים.
"כמה תמרים ביום כדאי לאכול?"
את סובלת מסוכרת?
"לא".
את במשקל תקין?
"כן".
תפריט עם 3 נשנושי ביניים ליום, נגיד שנשנוש שווה מנת פרי ומנת פרי שווה 2 תמרים. אז את יכולה לכאורה לאכול 6 תמרים ביום. כדי שלא תהיה סוכרת אני מציעה את 2 התמרים של הלילה להמיר במשהו אחר, כמו יוגורט ללא סוכר.