תמיד עסקתי בתחום המסעדנות, אבל מאז שנכנסה הקורונה לחיינו מצאתי את עצמי עייפה מהמקצוע. החיים שלי התהפכו אחרי פרידה שהשאירה אותי שבורת לב, ואני מרגישה שאני לא מכירה את עצמי יותר. הודיעו לי שהמסעדה בה עבדתי לא תיפתח, ואני מרגישה שבא לי למצוא תחום מקצועי אחרי, אבל לא יודעת מאיפה להתחיל. לאיזה כיוון עליי ללכת בכדי להרגיש טוב עם עצמי?
"איזה כיף, שימי לב שעכשיו את הרבה יותר קרובה למצוא את עצמך ממה שהיית מקודם. את פשוט עוברת כרגע את מה שצריך כדי להכיר את עצמך. התחום הזה מאוד מתאים לאנרגיות שלך. את מתקתקת, לא רואה בעיניים. אם כבר ניתן לך הזמן להכיר את עצמך ולא להיות בריצה, תהני מזה. במקום להילחץ, תשאלי מה את רוצה. למה מערכת היחסים הסתיימה? מה היה שם? על מה ויתרת? זו הזדמנות פז עבורך, תתמסרי אליה".
""החיים הם מסע - אין טעויות. ד"ר סוס אמר פעם 'כשיוצאים מגיעים למקומות נפלאים' – זה אחד המשפטים הכי גדולים ביקום. בינינו? כל הקריירה שלי מדברת בדיוק על זה, היא מדברת על 'לצאת'. הרי אני עושה את מה שאני עושה כבר 20 ומשהו שנה אותו דבר, אבל אף יום בחיי לא היה אותו דבר. את יודעת כמה טעויות עשיתי? כל טעות הובילה אותי למקום הבא שהלכתי אליו. הייתה לי הצגת יחיד, הלכתי לשיר בדרכים, הקמתי חדר כושר למנהלים - מיליון טעות. כל טעות הפכה אותי למי שאני. אנשים היום מעדיפים לעמוד כדי לא לעשות טעויות. מה הוויז עושה כשטעית? הוא מתקן מיד. לא צריך לחזור אחורה – צריך ללכת קדימה".
"תורידי את הרגל מהגז, ופשוט תעשי דברים שעושים לך טוב. תתקרבי לעצמך, ותתחילי לאהוב את כל הצדדים שלך. אין טעם להתרכז במה שכולם עושים, תתרכזי בעצמך - רדי למדבר לטיול, סעי לאיזו סדנה בגליל, תתחילי לחפש שאלות במקום תשובות, תהיי רגישה לצרכים האמיתיים שלך, ורק ככה תדעי לאיזה כיון עלייך ללכת. זה נשמע לך מסובך, אבל זה הרבה יותר פשוט ממה שאת חושבת. כשהמסך נכבה, את צריכה לשאול את עצמך איך התקופה הזו יכולה להפוך להיות הזדמנות בשבילך. בלי לחיות בגישת 'הכל או כלום'. אני מבין שאת חושבת שזו הדרך הארוכה, אבל זו דרך קצרה, הרבה יותר ממה שנדמה לך. זכרי, זהו זמן שהוא קודש לעצמך, כל הדרכים מובילות אלייך, זה כל הסיפור".
אני הלום קרב שמתקשה לתפקד בחיי היומיום שלי. אני מתגורר יחד עם אמי בת ה־80, ומעביר את היומיום שלי בצפייה בשידורי כדורגל בטלוויזיה, ונמנע מתקשורת עם אנשים. האם לדעתך ניתן לשפר את מצבי?
"הגישה שלי היא שבמקום לטפל בבעיה הגדולה, בחסימה, ניגע בדברים שמסביב, ובכך נצליח לייצר תנועה ושינוי. הרי לטפל בחסימה הגדולה זו הרבה מאוד עבודה שגוזלת הרבה אנרגיות, אבל לא מובילה אותנו לשום מקום. עושה רושם שבעצם הצפייה במשחקי הכדורגל אתה בעצם חווה עדנה עם עצמך, מצליח לאסוף את עצמך, להירגע, ומה אנחנו מבינים מזה? שהמטרה שלך היא למצוא דברים שיכניסו לחיים שלך איזו חדווה מחודשת, בדיוק כמו ה־90 דקות שאתה נהנה מהן במשחק, רק מחוץ למסך. אני מציע שתמצא איזו מסגרת התנדבותית בהתחלה, משהו שיניע אותך, יגרום לך להתחבר. אתה חייב לאתר מה עושה לך טוב, לא צריך פתרון הקיפי, רק משהו שיגרום לך לבוא לידי ביטוי".
אני סטודנט בשנה השנייה ללימודיי. גר אצל ההורים, עובד בעבודה זמנית, ומרוויח בממוצע כ־6,000 שקלים כל חודש. כיצד לדעתך עלי לפתח אפיק השקעות חדש שמתאים להכנסות שלי?
"בדור הישן, תפיסת המחשבה של האנשים הייתה אחרת, הערך המוביל בחייהם היה ביטחון. בעולם החדש אנחנו יודעים שאם אנחנו מעוניינים לחיות חיים של שפע - אנחנו חייבים ללמוד להיות יזמים. ללמוד לדעת איך לייצר מכסף עוד כסף. לצורך העניין, אתה יכול לפנות לתחום השיווק און־ליין. יש היום הרבה מוצרים דיגיטליים מצליחים מאוד. יש לי ילד בן 14 וחצי שיש לו היום חנות באינטרנט והוא מרוויח הרבה מאוד, ממש טייקון לגילו. הוא בדק וחקר וייצר תזרים יפיפה. כשאתה בוחן את נושא השיווק ברשת אתה צריך לחשוב כמו יזם - תבדוק איך לייצר קהילת לקוחות, ותחשוב איך לאט לאט אתה הופך את הקהילה הזו למקור הכנסה פסיבי, ומצליח למנף את זה עבורך".
מתוך תוכניתו של אלון גל, כל יום שישי ב־8:00 ב־103fm