במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM, על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מדוע מינרל המגנזיום חשוב לבריאות הגוף? כמה מגנזיום ליום מומלץ לצרוך? ובאילו מאכלים תוכלו למצוא כמות נאה של מגנזיום?
המגנזיום דרוש לבניית עצמות, לתהליכי הפקת אנרגיה, לתפקוד מערכת העצבים וגם להתכווצויות השרירים. חוסר מגנזיום מורגש לרוב כשיש התכווצות בכפות הרגליים, בזמן מתיחות אחרי פעילות גופנית ובכלל. חוסר מגנזיום גורם גם לעייפות, כאבי ראש, מצב רוח ירוד ובעיות זיכרון.
כיום, ההנחה היא שבמאכלים יש פחות מגנזיום, כי במים מותפלים אין מגנזיום - ובחקלאות שמשקים עם מים מותפלים, יהיה פחות מגנזיום. באזורים בהם שותים מים מותפלים יש סיכון גבוה יותר לחוסר במגנזיום.
ההמלצות בנוגע לכמות הצריכה של מגנזיום כיום הן: 320 מ"ג ליום לנשים, 420 מ"ג ליום לגברים. ספורטאים צריכים כמות גדולה יותר, גם כי בהזעה יש אובדן מגנזיום, וגם בגלל חשיבות המגנזיום בהתכווצויות השרירים.
אם מרגישים חוסר במגנזיום בגלל התכווצויות, אפשר לקחת תוסף מגנזיום. אין הבדל בין התוספים השונים - לא משנה מה כתוב על האריזה וכמה מתגאים במוצר החדש שמאפשר ספיגה יותר טובה, אז אפשר לקנות את מה שבמבצע.
אם נוטלים תוספי מגנזיום, עדיף 200 מ"ג ולא 400 מ"ג, כי עודף מגנזיום גם הוא לא מומלץ. צריכת כמויות גדולות מאוד עלולה לגרום להצטברות מגנזיום בגוף ולתופעות לוואי חמורות, הכוללות קצב לב לא סדיר, לחץ דם נמוך, בחילות, הקאות, שלשולים, בלבול, האטת נשימה ותרדמת.
באילו מזונות תוכלו למצוא מגנזיום, וכמה?
- 3 כפות שיבולת שועל - 60 מ"ג
- 15 שקדים - 40 מ"ג
- כוס שעועית לבנה מבושלת - 70 מ"ג
- חזה עוף - 26 מ"ג
- בננה - 27 מ"ג
- תפוח אדמה מבושל - 26 מ"ג
- עגבניה - 11 מ"ג
- כף גרעיני דלעת - 64 מ"ג