האם שמן זית יכול לעזור להוריד את רמת הסוכר? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM, בעקבות שאלה של מאזינה, שטוענת שמאז החלה לצורף כף שמן זית ביום, רמות הסוכר שלה ירדו
מאזינה: "אני בת 80. האם יכול להיות ששתיית כף שמן זית על קיבה ריקה בבוקר מורידה את רמות הסוכר?".
מאיה: לא, אבל יכול להיות שזה יעזור נגד עצירות.
מאזינה: "התחלתי לשתות שמן זית על הבוקר ורמות הסוכר יותר טובות".
מאיה: זה השינוי היחיד שעשית או שהיו עוד כמה שינויים? למשל אולי שכף השמן השביעה אותך ובגלל זה לא שתית קפה עם עוגייה?
מאזינה: "לא, אני כן שותה את הקפה על הבוקר, בדרך כלל אחרי ארוחת בוקר אך היום לקחתי בורקס אחד עם כוס קפה".
מאיה: מתי את בודקת את הסוכר, על הבוקר?
מאזינה: "אני אוכלת ארוחת בוקר קצת יותר מאוחר. בסביבות עשר וחצי אני בודקת את הסוכר לפני שמן הזית. הסוכר ירד מרמה של 102 על 106 ל-94, 96. אני לוקחת את כף השמן חודשיים".
מאיה: ושאר היום את מתנהגת כרגיל והסוכר ירד רק מזה?
מאזינה: "אז אני שואלת, אני לא יודעת".
מאיה: אני יכולה לחשוב על סיבות אך זה נראה לי לא הגיוני שאם מישהו ייקח פתאום כף שמן זה ירד לו מ-106 ל-94. יכול להיות שעשית עוד כמה שינויים שהם גם אחראים על הירידה ברמות הסוכר.
מאזינה: "אני לא חושבת אף פתאום שמתי לב, אני לא יודעת מה קרה פה".
מאיה: לא נראה לי הגיוני, ואם זה היה נכון אז בשביל מה צריכים תרופות לסוכרת.
מאזינה: "למה זה טוב אם אני שותה שמן על הבוקר?".
מאיה: בדרך כלל זה טוב לאנשים נגד עצירות.
מאזינה: "דיברת על סלמון, אנחנו אוהבים סלמון מעושן על פרוסה בבוקר. האם זה כמו סלמון טרי מבחינת האומגה והוויטמינים?".
מאיה: מבחינת האומגה כן, מבחינת הוויטמינים פחות, מבחינת הכספית כנראה שגם יש קצת מאוד.
מאזינה: "מה זה סייטן?".
מאיה: מוצר שמכינים אותו מגלוטן, חלבון החיטה, ומתייחסים בחנויות למוצר בתור תחליף חלבון טבעוני, אבל לדעתי ההתייחסות הזו שגויה כי גלוטן הוא לא חלבון איכותי וזה לא מתאים לבניית השרירים. יוצא שמכינים משהו שיש לו טעם בשרי, וזה יכול להיות לקציצות או לכל מיני המבורגרים, ואולי זה נראה כמו תחליף בשר או מרגיש מבחינת הטעם אך מבחינה תזונתית לא. אם לוקחים את הסייטן עם סוי, תערובת של שניהם יחד, קטניות ודגן אז זה אולי יכול לעשות חלבון יותר איכותי אבל צריך להסתכל על האריזה. אם זה רק גלוטן זה לא טוב.